schalk doet zijn geliefde oude club pijn

staf, de spelers en alle andere mensen van NAC waarmee hij een warme band heeft. Die band ontstond toen hij op negen jarige leeftijd in de jeugdopleiding van de club uit Breda ging voetballen. Hoewel hij voor aanvang van dit seizoen op een vervelende manier is vertrokken, blijft de club voor hem speciaal.

“Ik kan niet zeggen dat dit een wedstrijd is als alle anderen, want het is tegen NAC. NAC zit nu in een moeilijke periode, maar ik wil eigenlijk geen medelijden hebben. Het is aan hun om er nu weer uit te komen. Ik ben met een doelpunt belangrijk geweest voor wat nu mijn club is en daar draait het om. Daarom juichte ik ook, ik wil namelijk altijd scoren. Het is wel zuur dat ik nu allemaal bekenden van me zie die ‘down’ zijn”, leeft Schalk onbewust toch mee met de verliezers.

Schalk verliet Breda via de spreekwoordelijke achterdeur en dat zit hem nog steeds niet lekker. “Je hoopt op een andere manier weg te komen. Ook voor de supporters die me altijd gesteund hebben. Ik wilde de club via de voordeur verlaten, maar het gaat nu eenmaal niet altijd zoals je wilt.” Van wraak was volgens de doelpuntenmaker echter geen sprake. “Absoluut niet, ik gun de mensen bij NAC het allerbeste. Met bijvoorbeeld Mats Seuntjens en Kenny van der Weg groeide ik op bij de club en daar heb ik jaren mee samen gespeeld. Die band is niet zomaar weg.”

Over zijn gespeelde wedstrijd was Schalk kort. “Heerlijk. Ik speelde eindelijk weer eens op mijn plek. De spitspositie is waar ik voor gekomen ben en dat voelde lekker.” Schalk speelde goed in de punt van de aanval en kreeg vele positieve reacties van mensen van zijn ex-werkgever. Dat kwam onder meer doordat hij scoorde. “Ik raakte hem helemaal verkeerd, maar dat zijn wel de lekkerste doelpunten. De reacties zijn leuk, ze zijn allemaal heel erg positief. Ondanks het feit dat ik NAC pijn heb gedaan hoop ik dat ik er nog steeds welkom ben als kind aan huis”, besluit hij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.