scc lekker rennen in de regen

Lekker rennen in de regen. Op de paden van ’t Reelaer.

Zondagvroeg bewegen. In een half uur is ’t ook weer klaar.

Sallands Crosscircuit een zegen. Voor duizenden zowaar.

Och, Sinterklaas in het land. En in rijm ben je wel zo bondig.

Wat was dat lekker zondagmorgen. Om 10.00 uur werden de eerste deelnemers voor de AV Salland weggeschoten vanaf de parkeerplaats van ’t Hoftheater in Raalte. Vijf kilometer lang liepen honderden deelnemers een rondje over drassig Reelaer. De eersten waren al met 20 minuten weer binnen. De laatsten deden er dubbel zo lang over. Wat ook meteen het leuke van die wedstrijden in het Sallands Cross Circuit is: sommigen doen mee om te winnen. Anderen willen hun eigen persoonlijke record (hoe snel of langzaam dat ook is) verbeteren. Anderen doen mee omdat de cross in de buurt is. En op de wedstrijdlopers na kan verder niemand het veel schelen of hij voor of achter in het peloton loopt. Bij een valpartij help je elkaar weer in de benen. En als het te druk wordt wegens een smal paadje, ga je met z’n alleen gewoon even wandelen tot er weer ruimte is. Hoe verder je achterop was geraakt, hoe moeilijker het lopen was, want de eerste lopers hadden het gevallen blad flink door de modder gemengd: glad

“Het wordt een beetje saai”, zei de speaker kort voordat hij de horde lopers wegschoot, “maar ook vandaag hebben we weer een record aantal deelnemers.” Tja, er staat iedere zondag gewoon een man of duizend te popelen zijn afstand te rennen.

In het geval van de AV Salland Crossloop waren dat afstanden van 750 meter, anderhalf en drie kilometer, vijf en tien kilometer. Waarbij het deelnemersveld zo tussen de vijf en tachtig jaar oud was. Mooi man!

Uitslagen zijn in de loop van de dag te vinden op de site van het crossloopcircuit. Als je daar een beetje rondsnuffelt kun je ook finishfoto’s van de deelnemers zien.

Volgende week is er even geen crossloop, een week later trekt het crossloopcircus naar Lemelerveld voor de Ten Broeke Crossloop. Die is tegenstelling tot heden in de middag.

De foto’s zijn bewogen, wie andere foto’s heeft: redactie@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.