salland twentetunnel later open

De Salland-Twentetunnel zal later worden opengesteld dan gepland. Rijkswaterstaat en de gemeente Hellendoorn onderzoeken of een gedeeltelijke openstelling wel mogelijk is. De tunnel kan nog niet worden opengesteld, omdat er ICT-problemen zijn.

In de wegtunnel zorgen circa 50 installatiesystemen ervoor dat er bij calamiteiten snel kan worden gehandeld. De systemen afzonderlijk werken naar behoren. Maar recent bleek dat de ICT-systemen van de Salland-Twentetunnel nog niet goed communiceren met de systemen van het landelijk bediennetwerk. De tunnel kan daarom nog niet worden opengesteld. Op dit moment worden de systemen geanalyseerd.

Rijkswaterstaat en de gemeente Hellendoorn onderzoeken of het verkeer onder bepaalde voorwaarden al wel op deeltijden gebruik kan gaan maken van de tunnel, zodat buiten die tijden verder kan worden gewerkt aan een oplossing. Wat de mogelijke openingstijden van de tunnel precies worden, is nog onderwerp van overleg. Rijkswaterstaat en de gemeente Hellendoorn werken nu hard aan het tot stand brengen van een vergunning voor een gedeeltelijke openstelling. Het veilige gebruik van de Salland-Twentetunnel staat voorop.

De Salland-Twentetunnel maakt deel uit van het Combiplan Nijverdal, dat het centrum van Nijverdal ontlast door het knelpunt van de N35 aan te pakken. Het resultaat is een betere doorstroming op de weg, verbetering van de betrouwbaarheid van de treinverbinding en van de leefbaarheid en veiligheid in het dorp.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.