rosec vindt zichzelf onterechte boeman

Rosec Security is zich van geen kwaad bewust inzake het opleggen van stadionverboden voor meerdere, maar bovenal zeer betrokken supporters van Go Ahead Eagles. Een groot deel van de achterban van Eagles hekelt de werkwijze van Rosec en spreekt van belangenverstrengeling aangezien mede-eigenaar Robert Aalders namens Eagles om tafel zit met politie, het OM en de gemeente. Maar de dubbelfunctie is volgens Rosec geen probleem.

Woensdag kwam via social media naar buiten dat clubman in hart en nieren, Ludwig Boosveld, een stadionverbod van twee jaar had gekregen. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het ‘bezigen van kwetsende en uitdagende teksten, provocerend gedrag richting Twente-supporters en het niet opvolgen van instructies van stewards’ tijdens of na afloop van het duel met de Tukkers.

Het bericht van Boosveld op Twitter zorgde voor een schokgolf aan reacties. Voorzitter Edwin Lugt was verbaasd. “De vandaag ontstane situatie heeft mij op alle fronten volkomen verrast. Ik ben bezig om een volledig beeld te krijgen”, deelde hij mede op Twitter. Inhoudelijk wilde hij verder nog geen commentaar geven op de zaak.

Dubbelfunctie

De woede van veel supporters richtte zich al snel op het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de beveiliging bij Go Ahead Eagles, Rosec Security uit Raalte. Mede-eigenaar van dat bedrijf, Robert Aalders, is namelijk naast ondernemer ook onderdeel van Veiligheid Overleg Go Ahead Eagles (VOGA). Supporters spraken met het oog op deze dubbelfunctie over belangenverstrengeling. Aalders zou er belang bij hebben om ervoor te zorgen dat zijn personeel van Rosec zoveel mogelijk wordt ingehuurd door Eagles, omdat hij dan meer zou verdienen.

Bij Rosec ontkennen ze deze constructie ten zeerste. Mede-eigenaar Gerco Middelkamp stelt dat het voor Aalders onmogelijk is om die denkwijze te hanteren. “Het beveiligingsbeleid wordt door de club bepaald. Robert zit als uitvoerende bij de VOGA, maar hij neemt geen beslissingen. Afgevaardigden van de club, de politie en de gemeente nemen dat onderdeel op zich. Dat zorgt voor totale transparantie. Persoonlijk bepaalt Robert simpelweg helemaal niets.”

Ook de keuze voor Rosec als beveiligingsbedrijf heeft volgens Middelkamp niets te maken met de dubbele functie van zijn compagnon. “Er zijn al veel andere beveiligingsbedrijven de revue gepasseerd in Deventer, maar de samenwerking tussen ons gaat prima.” De keuze zou puur gebaseerd zijn op kwaliteit.

Naast de mogelijke belangenverstrengeling, spreken de supporters ook massaal hun onvrede uit over het gemak waarmee stadionverboden zouden worden opgelegd. Er wordt volgens hen te streng opgetreden, en ook hier richt zich wederom een vinger naar Rosec als (mede-)verantwoordelijke.

Meer dan provocerend sjaaltje

Maar volgens Middelkamp zorgt zijn bedrijf er niet voor dat stadionverboden worden opgelegd. “Een stadionverbod wordt opgelegd op basis van feitelijk materiaal, zoals videobeelden. Er wordt daarbij gekeken naar de beleidslijnen van de club in het bijzonder en van de KNVB in het algemeen. En geloof me, er worden door de VOGA geen stadionverboden opgelegd vanwege het tonen van een provocerend sjaaltje.”

Dat Rosec nu negatief wordt genoemd vindt hij dan ook onterecht. “Ik snap de emotie van supporters, maar wij willen ook niets liever dan dat iedereen gezellig van voetbal kan genieten. Er wordt nu een ‘boeman’ gezocht en supporters wijzen massaal naar ons. Dat is echter onterecht als je kijkt naar de feitelijkheden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.