rook van gezellig vuurtje is hartstikke giftig

De rook die vrijkomt bij een lekker houtvuurtje in de open haard of vuurkorf bevat hartstikke giftige stoffen. Dat vertellen leden van de Wijhese brandweer zaterdag in Het Groene Oosten op TV Oost. Milieu- en gezondheidsorganisaties waarschuwen al jaren voor de risico’s van houtrook. Door de onvolledige verbranding van het hout komt er namelijk giftige rook vrij.

In deze aflevering van Het Groene Oosten test presentator Andre van der Zee hoeveel fijnstof er in zijn eigen huis is wanneer de openhaard brandt. Ook de fijnstof die vrijkomt bij een flinke fik in de vuurkorf wordt gemeten. De mannen van de Wijhese brandweer laten uiteindelijk zien hoe zij korte metten maken met rookoverlast.

Andre gaat ook op pad met de vrijwilligers van de voedselbank in Hardenberg. De vrijwilligers laten zien hoe zij de strijd aan gaan tegen de armoede en de voedseloverschotten in ons land. Daarnaast wordt duidelijk wat wij zelf kunnen doen om de voedselbank te steunen.

Verder is in de aflevering te zien hoe 900 woningen in Almelo er warmpjes bijzitten dankzij een duurzaam warmtenet, plant Andre samen met de cliënten van de Grotzooi stiekem een boom en zien we wat een mooi meubelstuk je kunt maken van gebruikte fruitkistjes.

Kijk zaterdag 15 november vanaf 16.35 uur op RTV Oost.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.