rohda wil mindere periode achter zich laten

Aanstaande zondag speelt Rohda Raalte een lastig uitduel bij Be Quick in Groningen. De laatste drie wedstrijden wist Rohda niet te winnen. Twee gelijke spelen en een grote nederlaag leverden het team van Martin Drent slechts twee punten op. Drent noemt Be Quick de beste amateurclub van Groningen en ziet de wedstrijd tussen de nummer zes en de nummer drie van de Hoofdklasse C als uitdaging. De trainer kan in zijn geboortestad weer beschikken over spits Deniz Sahbaz. Met de topscorer van Rohda in de gelederen wil Drent de mindere periode van Rohda achter zich laten.

De door Rohda opgeëiste eerste periodetitel leek de afgelopen wedstrijden verlammend te werken op de rood-gele brigade van Drent. Na de ijzersterke competitiestart van acht speelrondes wist Rohda namelijk niet meer te winnen. Drent spreekt dan ook van een “mindere periode”, maar blijft zoals altijd vol vertrouwen. “Ik gaf voor het winnen van de periode al aan dat clubs vaak in een dipje komen wanneer de titel binnen is. Mijn gevoel zegt dat wij de mindere periode nu hebben gehad. Het team is nog vol vertrouwen en we gaan op volle oorlogssterkte naar Be Quick.”

Kansen

Hoewel Rohda ook vorige week niet wist te winnen, is de trainer wel te spreken over de partij van zijn team tegen Alcides. “We hebben echt een heel hoog niveau gehaald vorige week.” Rohda kwam echter niet tot scoren en daar heeft Drent deze week de training op afgestemd. “We hebben getraind op de laatste fase, dus vooral op het afmaken van kansen. Daar heb ik erg veel aandacht aan besteed. Op de trainingen ging het prima, dus ik denk dat we klaar zijn voor het duel.”

Met Be Quick treft Rohda een compact spelende ploeg weet Drent. “Ze spelen heel erg verdedigend en ze proberen via counters te profiteren van de ontstane ruimtes. Wij zullen het spel moeten maken, maar dat is juist iets wat we graag willen. We gaan zoals altijd heel erg aanvallend spelen en daarom zit het grootste gevaar voor ons in de omschakeling van Be Quick. Daar moeten we waakzaam voor zijn.” Deniz Sahbaz keert na blessureleed terug in de basis, waardoor Orveo Ubbergen een plek naast Drent in de dug-out moet opzoeken. De andere tien namen die op het veld stonden tegen Alcides, zullen ook in het Esserbergstadion in Groningen aan de aftrap verschijnen.

Omweg

Voor Martin Drent brengt de uitwedstrijd een tijdelijke terugkeer aan zijn geliefde geboortestad Groningen met zich mee. De trainer moet echter wel wat extra reistijd maken om zijn ploeg te ondersteunen. “Ik rijd niet rechtstreeks naar Groningen, dat vind ik niet netjes. Dat betekent dat ik eerst van Emmen naar Raalte rijd en vervolgens met de bus mee ga van Raalte naar Groningen. De terugweg net zo, eerst van Groningen naar Raalte en dan van Raalte naar Emmen.” Samen uit, samen thuis is het devies van de trainer. “Je weet dat dat kan gebeuren wanneer je een club gaat trainen die op 45 minuten rijden van je woonplaats ligt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.