rohda raalte koploper af

Rohda Raalte is tegen een forse nederlaag aangelopen. In de topper tegen nummer twee SWZ Boso Sneek werd het 5-0 voor de Friezen. Hierdoor wisselt Rohda nu van plek met Sneek in het klassement.

Rohda Raalte laat de laatste weken punten liggen. Vorige week werd er gelijk gespeeld tegen AFC Arnhem dat driemaal een speler weggestuurd zag worden en zondag werd dus verloren tegen Sneek. ‘‘Een terechte nederlaag, maar het raakt ons niet’’, waren de woorden van Rohda-trainer Martin Drent na het resultaat tegen SWZ Boso Sneek.

Rohda startte goed in Sneek. ‘‘De eerste vijftien minuten begonnen wij goed. We creëerden enkele kleine mogelijkheden,’’ aldus Drent over de beginfase. Daarna was het de thuisploeg wat de klok sloeg. SWZ Boso Sneek rond een sterke fase af met een doelpunt. Net voor rust maakt Sean de Ruiter het doelpunt voor de Friezen.

Vlak na rust heeft Jeffrey de Visscher de gelijkmaker op zijn schoen. Hij schiet de bal tegen de lat. Na deze uitgelezen mogelijkheid was het Mark Homme van der Veen die voor Sneek de voorsprong verdubbelde. Na een uur spelen valt zelfs de derde treffer voor de Friezen. Erolind Derguti brengt Sneek in extase. ‘‘Wij zaten niet lekker in de wedstrijd. We verloren grip en konden op een gegeven moment alleen nog maar ballen wegschieten,’’vervolgt Drent.

In de tweede helft ging Drent tactisch wisselen, maar dit had wel gevolgen voor het verloop van de wedstrijd ‘‘We gingen met drie verdedigers spelen en zette een extra spits neer. In de tegenaanval was Sneek steeds gevaarlijk’’, aldus Drent over het gevolg van zijn doorgevoerde wissels. In de laatste twintig minuten loopt de score verder op. Twee doelpunten van Age Hains Boersma zette een einduitslag van 5-0 op het scorebord.

Over twee weken kan Rohda Raalte zich revancheren. Dan is middenmoter Alcidis de tegenstander.

Top drie hoofdklasse C:

SWZ BOSO Sneek 9-19

Rohda Raalte 9-19

Juliana ’31 9-19

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.