regionale infobijeenkomst over sportimpuls

Sportbedrijf Raalte, Sportstimulering Olst-Wijhe en Sportbedrijf Deventer houden op dinsdagavond 9 december gezamenlijk een regionale informatiebijeenkomst Sportimpuls. De bijeenkomst staat van 20.00 tot 21.30 uur bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer op het programma.

De Sportimpuls is een landelijke subsidieregeling die lokale sportverenigingen financieel ondersteunt bij de opzet en organisatie van nieuw sportaanbod. Deze nieuwe activiteiten die in aanmerking kunnen komen voor de Sportimpuls subsidie, zijn gericht op het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen. De regeling biedt verenigingen tevens de kans om nieuwe leden te werven en de maatschappelijke betrokkenheid meer vorm te geven. Samenwerking tussen sport- en beweegaanbieders, GGD-en, gemeenten, onderwijs-, zorg- en welzijnsinstellingen maar ook het bedrijfsleven is hierin essentieel.

Sportbedrijf Deventer, Sportbedrijf Raalte en Sportstimulering Olst-Wijhe willen de verenigingen en andere sportaanbieders helpen deze kans te benutten en nodigen hen dan ook van harte uit. Deze impuls, tot nu toe erg succesvol, nodigt verenigingen uit om een subsidie tot een bedrag van 125.000 euro aan te vragen voor een project van maximaal 24 maanden.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt uitgebreid stilgestaan bij de landelijke subsidieregeling en worden succesvolle praktijkvoorbeelden genoemd van sportverenigingen uit de stad en uit het dorp die al uitvoering hebben gegeven aan de Sportimpuls. Daarnaast gaan verschillende sprekers in op de subsidieaanvraag en verscheidene projecten.

Beleidsmedewerker Sander Palm van Sportbedrijf Deventer gaat in op de aanvraagprocedure van de Sportimpuls Bedrijfssport. Herman Holtmaat, voorzitter van de stichting Sportbelangen Luttenberg, presenteert het lopende Sportimpuls project ‘Sportdorp’. De stichting heeft voor dit project een subsidie van 70.000 euro ontvangen. Verenigingen met een plan voor invulling van de Sportimpuls kunnen dit tijdens de bijeenkomst voorleggen waarna de ondersteuningsmogelijkheden direct besproken worden.

Aanmelden is online mogelijk tot vrijdag 5 december 2014 via staging2.sportbedrijfdeventer.nl/themabijeenkomst

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.