Home / archiefcentraal / rechter stelt uitspraak zaak haarman uit

rechter stelt uitspraak zaak haarman uit

De gemeente en de oud-wethouder zijn sinds 2012 in een rechtszaak verwikkeld. Haarman verkocht zijn boerderij en de omliggende grond aan de Heesweg voor uitbreiding van het industrieterrein De Zegge aan de gemeente Raalte. Toen de gemeente bezig ging met het industrieterrein bleek er een enorm stortgat in het land te zitten. Dat had Haarman moeten zeggen, vond de gemeente, en spande een rechtszaak aan om de kosten van sanering op Haarman te verhalen.

Raalte wilde eerst schikken, maar Haarman hield voet bij stuk: hij wist niks van een stortgat, dus waarom zou hij schikken? Haarman trad af als wethouder om zich te verdedigen tegen de aantijgingen van de gemeente.

In een eerder tussenvonnis stelde de rechtbank Haarman overigens in het gelijk. De strekking van die tussentijdse uitspraak was ‘het feit dat Haarman zijn hele leven op de boerderij heeft gewoond, is nog niet een bewijs dat hij wist van het stortgat’.

Lees ook

Innovatieve stal van familie Bessembinder in Heeten in gebruik

HEETEN – De familie Bessembinder in Heeten neemt deze week haar gloednieuwe, innovatieve ‘Beter voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.