raalte wil niet langer regenwater in riool

De gemeente Raalte wil dat regenwater niet langer in het riool belandt. Als de gemeenteraad op 18 december instemt met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, wordt het verplicht om grondwater en regenwater apart van afvalwater in te zamelen.

De afvoer van regen- en grondwater wordt dan van het rioleringssysteem afgekoppeld. Met het plan wil de gemeente realiseren dat vanuit percelen waar hemelwater en grondwater op een alternatieve manier verwerkt kunnen worden, dit water niet langer op het riool geloosd wordt.

De regels zouden van toepassing zijn op speciaal daarvoor aangewezen plekken in de gemeente. Dit zijn bijvoorbeeld percelen in het buitengebied die zijn aangesloten op de gemeentelijke drukriolering. Ook gaat het plan percelen in de bebouwde kom die zijn aangesloten op eeb gescheiden rioolstelsel of enkel een vuilwaterstelsel waar hemel- en grondwater op oppervlaktewater of wadi’s geloosd kunnen worden.

Als de gemeenteraad akkoord gaat, worden in 2015 Kiezebos 1 tot en met afgekoppeld. Ook het buitengebied van Luttenberg, Mariënheem en ten westen van Raalte komt ervoor in aanmerking. Maar wel op voorwaarde dat je huis nu al is aangesloten op drukriolering.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.