raalte schrapt onderhoud aan klinkerwegen

De gemeente Raalte schrapt een belangrijk deel van het onderhoud aan klinkerwegen. Alleen de hoogst noodzakelijk reparaties worden nog aan klinkerwegen en tegelpaden verricht. “Dit zal plaatselijk leiden tot een achteruitgang van het comfort,” meldt de gemeente in een persbericht.

Raalte heeft de komende jaren niet genoeg geld beschikbaar om alle wegen goed te onderhouden. Het gemeentebestuur moet daarom keuzes maken. Het uitvoeren van onderhoud op de asfaltwegen krijgt prioriteit. Zo voorkomt de gemeente dat op termijn zeer grote bedragen moeten worden besteed aan achterstallig onderhoud. Wanneer bij schade aan asfaltwegen niet op tijd maatregelen worden genomen, dan ontstaat schade aan de fundering van de weg. Het herstellen hiervan is vele malen duurder dan tijdig onderhoud uitvoeren.

“Vergelijk het maar met het op tijd schilderen van de kozijnen van een woning,” aldus wethouder Wout Wagenmans. Het geld dat beschikbaar is voor het onderhouden van klinker- en tegelverhardingen wordt daarom voor een belangrijk deel gebruikt voor de asfaltwegen.

De gemeente belooft dat de veiligheid van de wegen en verhardingen blijft gewaarborgd. In 2016 kijkt de gemeente opnieuw naar de aanpak van wegonderhoud.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.