project zonnepanelen succesvol af

De Taakgroep Energiegebruik van Nieuwleusen Synergie heeft haar eerste project de verkoop van zonnepanelen succesvol afgerond en start met een nieuwe aanpak. Voorzitter Jan Bijker legt uit waarom de taakgroep tot deze conclusie is gekomen: “Het huidige aanbod via Nieuwleusen Synergie ging uit van een van tevoren afgesproken goede kwaliteit met bijbehorende garanties en levensduur en een vaste prijs per pakket.

De taakgroep heeft als doel om Duurzaamheid te stimuleren. Dit betekent dat we aan meerdere initiatieven werken. We hebben besloten om aan het zonnepanelenproject een andere invulling te geven. De zonnepanelenmarkt is volop in beweging. Er komen steeds nieuwe panelen en toepassingen op de markt. Wij merken dat de vraag naar een standaard pakket steeds lager wordt en dat bewoners en bedrijven veel verschillende wensen hebben. De één wil hoge kwaliteit, de ander wil een lage prijs, een andere kleur. Het rechtstreeks aanbieden van standaard PV pakketten via Nieuwleusen Synergie stopt daarom.

De taakgroep is in april 2013 gestart met een samenwerkingsverband met twee plaatselijke ondernemers Dijkman Energy Systems en aannemersbedrijf Tempelman voor het aanbieden van zonnepanelen. Het plaatsen van een PV pakket (zonnepanelen, omvormer, bevestigingsmateriaal) met een hoge kwaliteit en een goede prijs was het uitgangspunt .

Bijker over de samenwerking en het resultaat :“Tot nu toe hebben 58 huishoudens in Nieuwleusen zonnepanelen laten plaatsen. We kunnen inmiddels dan ook terugkijken op een zeer geslaagd project. In totaal zijn er 966 zonnepanelen geplaatst. Ons dorp Nieuwleusen is daarmee een stuk duurzamer geworden, wat ook ons hoofddoel was. Met 966 zonnepanelen hebben we de uitstoot van CO2 met 106.260 kg kunnen verlagen en kan er jaarlijks ca. 239.300 Watt piek opgewekt worden. Als taakgroep Duurzaam Energiegebruik hebben we veel energie gestoken in de opzet van dit project met zonnepanelen. We zijn dan ook trots op dit mooie resultaat. Wij hebben het volste vertrouwen in de samenwerkingspartners Dijkman Energy Systems en aannemersbedrijf Tempelman. Wie belangstelling heeft in PV panelen kan zich nu rechtstreeks met Dijkman Energy Systems of aannemersbedrijf Tempelman contact zoeken.

Jan Bijker vult aan :”Hierdoor heeft men meer keuze in merken en typen zonnepanelen en voor goedkopere alternatieven kan kiezen. Dijkman en Tempelman hebben de kennis in huis om u daarover goed te informeren.” De ervaringen van de bewoners/bedrijven die zonnepanelen hebben geplaatst via Nieuwleusen Synergie zijn over het algemeen zeer positief. Voor niets gaat de zon op zeggen we wel eens. Waarom dan geen gebruik maken van die zon? Laat u informeren over de mogelijkheden voor uw situatie.” Bijker tot slot: “Wij gaan voor een zo duurzaam mogelijk Nieuwleusen en werken daar hard aan. Daarvoor zoeken wij altijd nog enthousiaste vrijwilligers die ons met verschillende taken willen helpen.” Info: staging2.nieuwleusensynergie.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.