prins jort i de witte sensatie van heino

Rond de klok van elf uur was er zaterdagavond dan eindelijk witte rook in Heino. Het dorp was wekenlang in de ban van “Sensation White” maar pas tijdens de prinswisseling van carnavalsvereniging de Sökkestoppers kwam deze “witte sensatie” te voorschijn. Prins Jort de Eerste zal tijdens dit jaar van de Sökkestoppers regeren over het Stoppersgat met als spreuk: “We vieren carnaval tot in de vroege uren, want bij ons is het gras altijd groener dan bij de buren.”

Jort Paauw, heerser over het strak gemaaide gazon, wordt bijgestaan door Adjudant Sander Bekkink, die al jaren spreekstalmeester is tijdens de carnavalsdagen en rodeofeesten. De heren krijgen in dit carnavalsjaar steun van Prinses Julia, Adjudant Demy en President Lieke. Het damestrio werd in de vroege avond op spookachtige wijze gekozen tot de aanvoerders van de Gaägies, de jeugdtak van de Sökkestoppers.

Prins Jort I is 36 jaar en eigenaar van Paauw Greenworks en vervult al aantal jaar de functie van President binnen de Sökkestoppers. De aanstelling van Prins Jort hing al een aantal jaar in de lucht. Datzelfde geldt overigens voor zijn adjudant Sander, wiens naam ook al jaren op de shortlist stond. Beide matadoren zijn beter bekend als het legendarisch duo Jort & Sander, een parodie op de Coen & Sander show van 3fm. Vorig jaar namen de heren samen met Hendrik Jan Bökkers nog een eigen plaat op ”De pony is je allerbeste maatje”. Het nummer werd speciaal geschreven voor Pony Slobber die elk optreden furore maakt met de kop staart polonaise.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe prins nam het publiek afscheid van Prins Robert en Adjudant John. De heren werden door de vriendengroep Arie En De Rest op ludieke wijze afgevoerd. Zoals gebruikelijk waren er ook de optredens van de diverse dansgroepen van de Sökkestoppers die prima in de smaak vielen. De prinswisseling was met ruim 300 bezoekers uiteraard het hoogtepunt van de avond.

“Het was mooi om te zien dat vele bezoekers de moeite hebben genomen om in het wit te komen. Dan komt zo’n heuse blacklightshow extra goed tot zijn recht en maakt het de prinswisseling meer dan compleet” vertelt Rick Huis in ‘t Veld van de prinswisselingscommissie enthousiast. DJ Team ‘Het Einde’ nam in de slotfase het uitzinnige in wit uitgedoste publiek mee in de white sensation van de dampende stampende residentie Oortwijn. Meer informatie over de Sökkestoppers kun je vinden op staging2.sokkestoppers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.