prins alex 1e regeert over de zwabberaars

Alex Venema is zaterdagavond in een sfeervolle residentie de Zwabberdelle (Bar & Brasserie Zwakenberg) in Raalte om 11 minuten over 23 uur gepresenteerd en geïnstalleerd als Prins der Zwabberaars voor het carnavalsjaar 2014 – 2015.

De 50–jarige Venema, die op 7 september Abraham zag, is de 39e Prins der Zwabberaars en is een geboren en getogen Raaltenaar. Prins Alex 1e woont samen met zijn vriendin Thea van der Heide in Raalte en heeft twee zoons, Joeri (19) & Aron (16).

In het dagelijks leven is Prins Alex 1e al sinds 1989 werkzaam bij Scania in Zwolle als instructeur kleine blusmiddelen, bij naam (de Stoker). De nieuwe Prins der Zwabberaars is nieuw binnen de carnavalsvereniging, althans als actief lid. Wel was Prins Alex 1e de afgelopen jaren al een vaste bezoeker van de Zwabberdelle tijdens de verschillende carnavalsavonden van de Zwabberaars.

Carnaval zit in het bloed bij de Prins Alex en zijn familie. Zo was vader Ritske Venema tien jaar lang voorzitter van CV de Zwabberaars en momenteel erelid van de vereniging, en waren broer Albert en schoonzus Monique vorig jaar nog Prins en Prinses van de Sallands Zotten in Heeten.

Prins Alex 1e is tevens al bijna zijn hele leven verbonden aan SV Raalte. Eerst 16 jaar als speler van het eerste elftal en nu al ruim acht jaar als hoofdtrainer van de A1, het hoogste jeugdelftal binnen de vereniging. Naast carnavalsbloed kun je dus stellen dat er dus ook zeker blauw/wit bloed door de aderen van Prins Alex 1e stroomt.

Buiten de voetbal en SV Raalte om is Prins Alex 1e thuis druk met zijn voorliefde voor koi karpers en is hij fan van het Nederlandstalige lied. Mede daarom voelt hij zich dan ook bij de Zwabberaars ‘als een vis in het water’ zo geeft hij aan. De door – en doorluchtige hoogheid Prins Alex 1e regeert aankomend carnavalsjaar onder het motto: ‘Een Zwabberaar zijn is al lekker, maar met deze kale prins wordt het nog gekker’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.