periodekampioen rohda wint niet van rood afc

Rohda Raalte liet zondagmiddag twee punten liggen tegen laagvlieger AFC Arnhem. Op Sportpark Tijenraan werd het 2-2, waardoor het de kans laat liggen om een flink gat te slaan met de concurrentie. Rohda werd zaterdagavond al periodekampioen, doordat concurrent Sneek verloor. Opvallend was dat liefst drie spelers van AFC Arnhem met rood van het veld werden gestuurd.

Rohda kende zondagmiddag een lastige start. De ploeg zag binnen een half uur zowel Lars van Schooten als Maurice Tepperik geblesseerd uitvallen. Ondertussen profiteerde Pasquinel Minkman namens de bezoekers door voor de 0-1 te tekenen. Vanaf de 34e minuut sloeg de sfeer op het veld om. Deniz Sahbaz van Rohda werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en scheidsrechter Steeg wees naar de stip. Sahbaz ging zelf achter de bal staan, maar liet het buitenkansje onbenut.

Nog geen minuut na de gemiste strafschop kreeg Rohda een herkansing vanaf elf meter. Dennis Hettinga kreeg een voet in zijn gezicht en Steeg kon niets anders doen dan opnieuw een penalty toekennen. Ditmaal probeerde Jeffrey de Visscher het en met succes: 1-1. Rondom de beide strafschoppen kregen zeker vier spelers van AFC Arnhem een gele kaart. Eén van hen was Nigel Burleson, hij kon dan ook vertrekken toen hij in de 45e minuut opnieuw geel kreeg. Vlak daarvoor had Essen Gurbuz de bezoekers op 1-2 gebracht.

Ondanks het ondertal kreeg AFC enkele grote kansen op 1-3. Dat doelpunt kwam er echter niet en Sahbaz profiteerde door na een uur spelen de 2-2 te maken. Opnieuw waren de bezoekers het niet eens met de arbitrage, dit keer dachten ze aan buitenspel. Ook na de gelijkmaker bleef AFC kansen creëren, maar doelman Ruben Tepperik hield zijn ploeg op de been. In de slotfase incasseerden de bezoekers nog de nodige kaarten. Shiwan Hamdaziz kreeg zijn tweede geel en Rafik Elmalki kon zelfs met direct rood vertrekken. Met acht man speelde AFC de wedstrijd uit en toch nam het een punt mee uit Raalte.

Rohda-trainer Martin Drent vond dat de vele kaarten ook van invloed waren op het spel van zijn ploeg, zo liet hij weten tegenover RTV Oost: “Het heeft het spel ontzettend vertraagd, om de haverklap lag het stil. We kwamen niet ons ritme.” De oefenmeester was duidelijk over het spel van zijn ploeg: “Een totale off-day.”

Volgende week staat de absolute topper in de Hoofdklasse C op het programma. Rohda gaat dan op bezoek bij nummer twee Sneek Wit Zwart.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.