periodekampioen rohda wacht topper

Met de gewonnen periodetitel is de stemming in de selectie van Rohda Raalte uitstekend. Tijd om te genieten van de titel hebben de manschappen van Martin Drent echter niet. Zondag wacht namelijk de topper in de Hoofdklasse C, Rohda gaat op bezoek bij titelkandidaat Sneek Zwart Wit. Drent haalt de loftrompet boven voor de concurrent, maar ziet ook mogelijkheden voor zijn eigen team.

“We hebben een hele goede periode gehad, er zaten echt mooie wedstrijden bij. Ik ben dus van mening dat we recht hebben op de eerste periode. Afgelopen zondag ging het wat minder, maar daar kan er een keer één van tussen zitten. We hebben voornamelijk verloren van Sneek naar mijn mening. Omdat zij de punten niet pakten zaterdag, stond er voor ons totaal geen druk meer op het duel. Ik heb geprobeerd om de spanning er op te krijgen binnen de groep, maar dat is niet gelukt”, blikt Drent terug de prachtige eerste weken van het seizoen voor Rohda.

Aanstaande zondag treft Rohda Sneek in een rechtstreeks duel en daarin wil de trainer vanzelfsprekend niet verliezen van de Friezen. “We kunnen een slag slaan met Sneek want als we winnen zetten we ze op zes punten achterstand. Ik heb drie wedstrijden van ze bekeken en als ik ze moet inschatten dan zeg ik dat ze tot de favorieten voor de titel behoren. Een nederlaag betekent dat ze ons op doelsaldo voorbij gaan, maar eigenlijk kunnen zij alleen maar verliezen. Afgelopen weekend hadden ze tegen Achilles een totale off-day, waardoor er tegen ons veel druk ligt bij hun.”

Drent verwacht geen makkelijke wedstrijd, maar verheugt zich al wel op het duel tussen de nummer één en twee van de Hoofdklasse C. “Sneek is een geweldig team met opkomende backs, aanvallend voetbal en een spits van absolute klasse. De linkerkant van Sneek is heel erg goed, maar de rechterkant van ons ook. Ik kijk er naar uit om te zien hoe dat in de wedstrijd tot uiting komt.”

Het seizoen van Rohda is met het behalen van de eerste periodetitel al uitermate positief. Drent wil echter niets weten van verslapping. De trainer wil naast de eerste periode, ook de tweede pakken, “want dat betekent dat je bovenaan blijft staan en ik wil meestrijden om het kampioenschap”, is de klare taal van de trainer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.