parkeerplaatsen over achter nieuwbouwplek

Pruis zocht vorige week de hulp van de gemeenteraad. Op de hoek van de Dorpsstraat en de Zwolseweg wil de uitbater van de keukenzaak nieuwbouwwoningen optrekken. Zijn plan wordt echter al jaren tegengehouden door de gemeente. Hij paste zijn plannen meermaals aan, maar tot een bouwvergunning kwam het niet. Om acht woningen te mogen bouwen, moet hij ook parkeerplaatsen aanleggen. Daarvoor is net te weinig plek.

Volgens de Raalter SP bieden de parkeerplaatsen achter de nieuwbouwlocatie misschien uitkomst. “In de straat achter het geplande gebouw is parkeerplaats over bij de ouderenwoningen. Niet iedereen die daar woont heeft een auto.”

Pruis stelde afgelopen week erg veel moeite te hebben met een gemeenteambtenaar. Hij had het gevoel meer tegengewerkt te worden dan dat er meegedacht werd. Van Kampen wil niet direct met een beschuldigende vinger naar de medewerker van de gemeente wijzen. “Als ambtenaar zit je vast aan stapels met opdrachten.” Maar ook snapt Van Kampen de frustratie van Pruis: “Als ondernemer wil je meters maken, immers, anders is er geen boterham. Er is moed voor nodig om te zeggen dat je een herstart wil maken.”

“Ik denk maar hardop: Bijvoorbeeld de ondernemer koopt een parkeerplaats in de straat erachter en gemeente is wat tolerant en gaat akkoord mits de parkeerplaats openbaar blijft,” aldus Van Kampen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.