parel voor dorpsbrandwacht greet knol

Dorpsbrandwacht Greet Knol heeft woensdagavond een ‘parel’ van burgemeester Ton Strien gekregen voor haar vrijwillige inzet als dorpsbrandwacht in de gemeente Olst-Wijhe. Deze parel is één van de eerste parels die Brandweer Nederland uitreikt; eerder werd onder meer een parel uitgereikt aan een brandweerman in Amsterdam.

Greet Knol ontving de ‘parel’ ten overstaan van de mensen uit Wesepe tijdens het kernenbezoek. Ze was deze avond aanwezig om tijdens het kernenbezoek Wesepe inwoners te informeren over brandveiligheid. Ze werkt sinds 2006 als vrijwilliger bij de brandweer en is heel actief binnen de brandweer. Burgemeester Strien: “Greet ontvangt de ‘parel’ vanwege haar grote inzet voor de inwoners vanuit haar oprechte motivatie als brandweervrouw.” Greet was zeer verrast door de uitreiking. “Ik had dit echt helemaal niet verwacht. Ik vind het erg fijn dat mijn werk zo wordt gewaardeerd.”

Als eerste dorpsbrandwacht van Nederland helpt Greet Knol mensen namens de brandweer, door samen in de eigen woonomgeving een checklist door te lopen. Na het invullen van de checklist volgt een advies over preventieve maatregelen en hoe te handelen bij brand. Ze neemt ook deel aan het dorpsbrandwachtproject voor leerlingen van basisscholen die over dezelfde onderwerpen worden geïnformeerd als de mensen thuis. Mensen worden zich op deze manier meer bewust van de risico’s bij brand. Althans dat is wat Greet voor ogen heeft als ze op bezoek gaat.

Het project Dorpsbrandwacht is in het leven geroepen omdat veel mensen zich niet bewust zijn van eventuele risico’s of wat je zelf kunt doen aan het vergroten van de eigen veiligheid. Het gaat om een gratis advies. De brandweer in Olst-Wijhe is met dit project een voorloper in Nederland. Dorpsbrandwacht Greet Knol is te bereiken op telefoonnummer 0619318757 en via de mail knolgreet1@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.