overwetering krijgt pak slaag van schalkhaar

SV Schalkhaar heeft zondagmiddag laten zien dat het thuis hoort in de 2e klasse J. Overwetering kwam op bezoek op sportcomplex de Horsterhoek en heeft alle kanten van het kunstgrasveld gezien. In de eerste helft kon de uitploeg nog leuk mee komen, maar de zwart-witten waren de tweede helft oppermachtig. Hierdoor liep de eindstand uit naar 5-0 en dat had een stuk meer kunnen zijn.

De eerste paar minuten waren voor Overwetering. De gasten uit Olst kregen kansen via een vrije trap en onhandig uitverdedigen van Schalkhaar. Echter kon Yoël Finke, keeper van Schalkhaar, beide keren gemakkelijk pakken.

In de 25e minuut was pas het eerste echte wapenfeit van Schalkhaar te melden. Jasper Broekhuis wist een goede aanval net voorlangs te schieten. In de 34e minuut werd diezelfde speler weggestuurd vanuit achter. De laatste man van Overwetering kon de speler niet bijbenen en legde de speler neer. Veel spelers en toeschouwers dachten aan een rode kaart voor de speler uit Olst, maar de scheidsrechter deed het af met een gele kaart. Een rode kaart had dan ook te zwaar geweest.

In de 36e minuut hielp de scheidsrechter Schalkhaar dan wel met het geven van een penalty. Een inglijdende verdediger van Overwetering kreeg de bal tegen zijn arm en de leidsman zag alle reden tot een penalty. Dit buitenkansje werd dan ook niet onbenut gelaten. Jasper Broekhuis schoot de penalty koelbloedig in de linkerhoek.

Na de goal van Schalkhaar ging Overwetering haastig op zoek naar de gelijkmaker. Gevaarlijk werd het voor Finke niet en hierdoor eindige het eerste bedrijf in een 1-0 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg.

De thee leek Schalkhaar veel goed te doen. Na rust vlogen de spelers over het veld en produceerde zij de ene naar de andere aanval. Voornamelijk Broekhuis kreeg in de eerste paar minuten van de tweede helft grote mogelijkheden tot scoren. Echter had hij het vizier niet op scherp staan.

In de 56e minuut was her dan eindelijk wel raak voor de thuisploeg. Een goede actie van Justin Bootsveld werd binnen gewerkt door de inlopende Sjors Brugge. De routinier van Schalkhaar schoot tegendraads in en zag de bal via de binnenkant van de paal binnenrollen, 2-0.

Met twintig minuten op de klok werd ook de 3-0 genoteerd. Een goed aangesneden corner werd goed terug gekopt door Michiel Hullegie. Kevin Manenschijn stond op de goede plek en kon van twee meter rustig binnenwerken.

Tien minuten voor tijd wist Schalkhaar alweer te scoren vanuit een corner. Nu ging Hullegie voor eigen eer. Hij wist namelijk de corner feilloos tegen de touwen te koppen.

De 5-0 liet ook niet lang op zich wachten. Nieuwkomer Antonio Bianco wist een goed voorgetrokken voorzet vanaf rechts rustig binnen te werken. Deze goal deed de eindstand bepalen op 5-0.

Door deze winstpartij laat Schalkhaar van zich horen in de 2e klasse J. Op dit moment neemt de ploeg van Hans van der Hoop de zesde positie in. Met dertien punten is het verschil wel groot met koploper Tubantia, namelijk twaalf punten.

Volgende week mag Schalkhaar zich op gaan maken voor een topper in de middenmoot. De ploeg uit Schalkhaar mag op bezoek bij PH Almelo. In Almelo wordt er om 14.00 uur afgetrapt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.