Home / archiefcentraal / overvallers dreigden man in brand te steken

overvallers dreigden man in brand te steken

De 90-jarige bewoner van een woning in Welsum, waar zondagavond een overval werd gepleegd, is met een vloeistof besprenkeld waarna de overvallers dreigden hem in brand te steken. Met welke vloeistof het slachtoffer is besprenkeld is niet bekend.

Twee gemaskerde en gewapende overvallers stonden zondagavond plotseling voor de deur van de woning aan de IJsseldijk in Welsum. De overvallers drongen de woning binnen, bonden de bewoners, 90 en 75 jaar, vast met touwen en besprenkelden de oudste bewoner met een vloeistof.

De overvallers zijn niet lang in de woning geweest en gingen er uiteindelijk onder meer met sieraden vandoor. De 90-jarige bewoner hield ruimte tussen zijn handen terwijl hij vastgebonden werd, waardoor hij gemakkelijker los kon komen. Hij bevrijdde daarna zijn huisgenoot die vervolgens de politie belde.

De overvallers zijn nog niet gevonden. De politie heeft meteen na de overval met honden gezocht in de omgeving. Of dat iets heeft opgeleverd wilde een woordvoerder gisteren nog niet zeggen. De twee slachtoffers zijn lichtgewond geraakt en vooral geschrokken.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.