orgel klassiek in whzh

Op 22 november 2014 om 20.00 uur zal Minne Veldman een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld, met als thema ‘Orgel Klassiek’. Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld; Toccatine en Koraal over ‘Lof zij de Heer’ van W.H. Zwart, Praeludium et Fuga G-dur van J.S. Bach, Air with doubles (variations) from a Suite on a Theme by Baillard ‘The Harmonious Blacksmith’ van G.F. Händel, ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’ van O. Dienel, The Carousel of the Child van M.L. Takle, Allegro vivace van C.M. Widor, Cantilène van G. Pierné, Final van L. Vierne, Fantasie Ps. 21:13 van M. Veldman, etc.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak Orgel studeerde bij Harm Jansen. Hij geeft dit jaar zo’n 45 orgelconcerten door heel Nederland. Van zijn orgelspel verschenen acht solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag en Vollenhove. Over drie weken zal weer een nieuwe solo-CD verschijnen, samen met een samenzang-CD, beide opgenomen in de Bovenkerk te Kampen. Als kerkorganist is Minne Veldman sinds 1998 verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek, orgelmuziek en andere instrumentale muziek. Van zijn hand verscheen voor orgel een serie koraalbewerkingen (inmiddels 15 delen), een oud-Hollandse rapsodie “Oranje Boven!” en enkele bundels met orgeltranscripties van populaire klassieke muziek.

Minne Veldman organiseert elk jaar enkele “grote” orgelconcerten (met avondvullende programma’s en diverse extra’s). Op de website staging2.orgelconcertenminneveldman.nl staat voor deze speciale concerten alle informatie overzichtelijk op een rij: foto’s, video’s, orgels, bereikbaarheid, programma’s en de mogelijkheid om met korting te reserveren. Dit jaar vindt zo’n concert nog plaats in Den Haag en volgend jaar in Amsterdam, Tiel, Hasselt, Zaltbommel, Dordrecht, Kampen en Den Haag.

Minne Veldman is initiatiefnemer en organisator van de jaarlijkse YouTube-Orgeldag (staging2.youtube-orgeldag.nl) en het jaarlijkse Orgelfeest (staging2.orgelfeest.nl) Meer informatie over Minne Veldman en zijn werk kunt u vinden op zijn website: staging2.minneveldman.nl, met onder meer een uitgebreide collectie orgelvideo’s.

Voor reserveringen kunt u bellen naar tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entreeprijs bedraagt Euro 12,00 p.p., incl. koffie en een drankje met een hapje. Kinderen tot 13 jaar gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.