ook midwinterhoorns op kerstsamenzang

Voorafgaand aan de Kerstsamenzang in de Pauluskerk in Raalte, worden de sonore klanken van midwinterhoorns het dorp in geblazen. Dat doen de midwinterhoornblazers uit Haarle.

Aan de Kerstsamenzang op 21 december verlenen ook mannenkoor De Roalter Jong’s, Kerstkoor the Swinkling Stars, Muziekvereniging Salland Lierderholthuis, de Cantorij van de Plaskerk en Mannenkoor Salland Vocaal hun medewerking. Als rode draad zal Vertelkring Sprekend Raalte het een en ander vertellen over Kerst.

De Kerstsamenzang is vooral bedoeld om zelf veel bekende Kerstliedjes mee te zingen. Het is bijzonder laagdrempelig, de toegang is gratis. Je ziet dat veel mensen het leuk vinden om rond de kerstperiode samen kerstliedjes te zingen. Daardoor is de kerk elk jaar met 500 tot 600 belangstellenden zeer goed gevuld.

Salland Vocaal wil laten zien dat het als koor ook een sociale functie heeft. Een belangrijke reden voor de organisatie van deze Kerstsamenzang is dan ook, de keuze voor een goed doel. Dit jaar is dat de Voedselbank Raalte. Een grote groep vrijwilligers van de voedselbank is druk doende om in december acties te organiseren.

Mannenkoor Salland Vocaal wil zich daar dit jaar ook graag voor inzetten. Er zal daarom ook dit jaar weer een deurcollecte worden gehouden.

Paul Beunders zal als organist voor de begeleiding van de samenzang zorgen. Daarnaast zal Mark Schrijver optreden als gastdirigent voor Salland Vocaal en voor de samenzang.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.