nieuw heeten wint de echte derby van kwiek

Nieuw Heeten in echte derby voorbij Kwiek

“Na het verlies tegen Kwiek 1 in de beker, speelden de dames hun derde wedstrijd in 6 dagen tegen de reserves van Kwiek. De tweede derby in een week. Tijd om deze wel in punten om te zetten en onszelf te gaan belonen voor de stijgende lijn die weer gevonden is. Het trouwe publiek uit Nieuw Heeten wist de gang naar de Belte weer te vinden en zaten al vroeg klaar voor een mooie avond handbal vermaak.

Nieuw Heeten schoot uit de startblokken en had binnen 10 minuten al een 4-1 voorsprong. Kwiek leek nog niet warm te zijn en probeerde met traag handbal de wedstrijd naar hun hand te zetten. Dit leek te gaan lukken, heel langzaam kroop Kwiek steeds dichterbij. Langzaam moest Nieuw Heeten toezien dat Kwiek zich naar de gelijkmaker worstelde. In de 22e minuut tekende Marieke Brinkhuis zelfs voor de enige voorsprong die Kwiek zou hebben deze wedstrijd 7-8 in de 22e minuut. In deze fase werd er nog weinig gescoord. Pas nadat de eerste tijdstraf aan de kant van Kwiek viel, wist Nieuw Heeten weer het net te vinden en maakte de gelijkmaker. Nieuw Heeten hield het tempo hoog en wist gelijk door te drukken naar een 11-8 voorsprong en moest toezien hoe Kwiek nog eenmaal voor de thee een doelpuntje meepikte waardoor de heren scheidsrechters affloten bij een 11-9 ruststand.” Nieuw Heeten stuurde ons dit verslag, geschreven door Egon Floors

“Het eerste doelpunt na rust was weer voor de thuisploeg dat als eerste het net wist te vinden. Na anderhalve minuut in de tweede helft moest ook Nieuw Heeten met een mannetje minder verder, Debbie liep tegen haar eerste tijdstraf aan (er zouden aan beide kanten nog vele volgen). De man meer situatie gaf de gasten weer lucht en knokten zich weer in de wedstrijd en er stond al snel weer een 12-12 stand op de borden. Nieuw Heeten dat in de dekking steeds beter stond, gaf niet veel kansen weg. Via 13-13 liepen de gastvrouwen weer uit naar 15-13 tussenstand. Vanaf de 38e minuut werd de wedstrijd steeds rommeliger, ook vanwege het feit dat de scheidsrechters aan beide kanten met tijdstraffen bleven strooien, waardoor een groot deel van de tweede helft beide teams regelmatig in ondertal stonden. De straffen werden dan wel weer gelijk verdeeld, 5 om 5. In deze fase wist Nieuw Heeten zich het beste aan te passen en bleef als collectief keihard knokken voor een goed resultaat. Mede door deze instelling werd de voorsprong vergroot, in de 53e minuut tekende Mariska Wevers voor de 19-15 voorsprong waarmee het verzet van Kwiek leek te zijn gebroken. In de laatste 6 minuten speelde de thuisploeg nog even met twee mensen minder, maar wist door keihard werken Kwiek van het scoren af te houden, hierbij werd de ploeg gesteund door het fanatieke publiek dat achter de ploeg ging staan. Met nog 2 minuten op de klok scoorde Nieuw Heeten voor de 21-17 en wist men dat de verdiende punten in de Belte zouden achterblijven. Dat Kwiek nog tweemaal mocht scoren is leuk voor de statistieken. Volgende week spelen de dames weer thuis, ditmaal tegen Olympia uit Hengelo.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.