nachtwacht te koop op veiling de hees

Cliënten van Interaktcontour houden een veiling van creatieve spullen in Werkstation de Hees. Klapstuk van de veiling is een kopie van de Nachtwacht van meesterschilder Rembrandt van Rijn. Met zijn linkerhand nageschilderd door Evert Brinkhuis. Evert was voor zijn niet aangeboren hersenletsel rechtshandig en heeft door veel te oefenen en goede begeleiding zich aangeleerd om met links te schilderen. En het resultaat mag er zijn, blijkt in de werkruimte van de Hees waar Evert en zijn “collega’s” ook andere handgemaakte spullen hebben gemaakt.

Om geld in te zamelen voor nieuwe materialen besloten Sandra Broeze en Leonie Kosse, begeleiders van deze doelgroep een veiling te houden. De handgemaakte producten worden per opbod verkocht door veilingmeester Anton Holterman.

De veiling begint op maandag 24 november om 15.30 uur, bij Heesweg 23a op het Raalter bedrijventerrein de Zegge. Vanaf 15.00 uur zijn de diverse kavels te bekijken. De organisatie nodigt iedere belangstellende uit om mee te bieden op spullen die een mooi, uniek cadeau kunnen opleveren voor Sinterklaas of Kerstmis. Raalter Serviceclubs en raadsleden zijn ook uitgenodigd.

De initiatiefnemers van de veiling willen daarnaast de nieuwe locatie op de kaart zetten. Sinds vorig jaar juni is de Dagbesteding van Interaktcontour gestart in Werkstation de Hees, waar ook de RIBW, het Carmel College Salland en de Zonnehof gebruik van maken.

Meer foto's