nac betaalt schalk nog maandelijks

Go Ahead Eagles-speler Alex Schalk krijgt iedere maand nog een vergoeding van zijn voormalige werkgever NAC Breda. In tegenstelling tot wat Voetbal International en andere media melden gaat het om een maandelijkse afkoopvergoeding van zijn contract en niet om een deel van zijn salaris. Dat vertelt een woordvoerder van de club uit Breda.

Eind juni van dit jaar besprak Schalk met technisch directeur Graeme Rutjes de situatie waarin hij was beland. De aanvaller had geen zicht op een basisplaats en zou veelvuldig op de bank zitten. Het seizoen daarvoor werd Schalk verhuurd aan Jong PSV en speelde hij in de Jupiler League.

In het gesprek kwamen Schalk en Rutjes tot een wederzijds akkoord om zijn contract te ontbinden. Schalk had nog een contract tot 2015, maar kon op deze manier transfervrij vertrekken. Voor de aanvaller een kans om het ergens anders wel tot een basisplaats te schoppen. Voor NAC was het een mogelijkheid om van het salaris van Schalk af te komen.

Schalk kreeg daarvoor een vergoeding terug die NAC betaalt in twaalf termijnen. De vergoeding gaat om enkele tien duizenden euro’s, maar is minder dan 50.000 euro. Voor NAC was dat een flinke meevaller, omdat de club anders zijn salaris van een paar ton zou moeten betalen terwijl hij op de bank zou zitten.

Schalk krijgt dus maandelijks geld van NAC, maar dat is niet een deel van zijn salaris. Wel drukt de vergoeding van Schalk op de spelersbegroting van NAC. Voor Kees Kwakman, ook ex-speler van NAC, geldt ook een dergelijke vergoeding. Onbekend is of het bedrag aan hem ook in twaalf termijnen wordt overgemaakt of in één keer is betaald.

Een saillant detail is dat Schalk afgelopen weekend voor Eagles tegen NAC scoorde en in totaal al drie keer in acht wedstrijden tegen NAC scoorde. NAC treft het dit seizoen sowieso niet wanneer het tegen ex-spelers speelt. Michiel Kramer, Robert Braber en Nemanja Gudelj scoorden allemaal in de wedstrijd tegen hun voormalige werkgever uit Breda.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.