Home / archiefcentraal / n348 moet snel veiliger

n348 moet snel veiliger

De N348 tussen Ommen en Raalte moet zo snel mogelijk veiliger worden gemaakt. Dat zeggen deelnemers aan het veiligheidsonderzoek dat de ANWB heeft gedaan. Die vroeg aan verkeersdeelnemers welke provinciale wegen het eerst aangepakt moeten worden. De N377 tussen Coevorden en Hasselt en de N34 tussen Coevorden en Ommen kwamen als tweede en derde uit het onderzoek. Dat meldt RTV Oost

Een kwart van alle verkeersslachtoffers valt op provinciale wegen. De ANWB vindt dat dit aantal naar beneden moet. De afgelopen jaren is de veiligheid van de provinciale wegen onderzocht door de ANWB. De resultaten zijn dit voorjaar overhandigd aan de twaalf provincies. Mensen op de weg is de afgelopen weken gevraagd naar gevaarlijke kruisingen of bijvoorbeeld obstakels zoals bomen langs wegen. In Overijssel deden 199 mensen mee aan het onderzoek.

Volgens de stemmers wordt er op de N348 veel ingehaald op plekken waar dat niet mag, mede omdat vrachtwagens en landbouwverkeer langzamer rijden. Ook wordt vaak (ongemerkt) te hard gereden omdat de weg op een 100 km/u weg lijkt. Verder wordt geklaagd over gevaarlijke kruispunten, slecht zicht door hoge begroeiing en te korte op- en afritten. 45 mensen stemden op deze provinciale weg.

Ook oversteekplekken op de N377 worden genoemd als erg gevaarlijk, zoals bij Dedemsvaart, Balkbrug en Nieuwleusen. Deze weg kreeg 34 stemmen tijdens het onderzoek.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.