marienheem blijft winnen

Mariënheem heeft de thuiswedstrijd tegen Bornerbroek in klasse 5A knap gewonnen met 2-1. De vorige drie wedstrijden werden allen gewonnen door de ploeg van Sander Brinkman. Bornerbroek wist vorige week ook te winnen. Het werd in eigen huis 4-2 tegen Langeveen. Voor aanvang bezette Mariënheem de derde positie en het zou alleen kunnen stijgen bij puntenverlies van de nummer twee USV. Bornerbroek bezette de 7e positie.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. In een aantrekkelijke wedstrijd speelden beide ploegen vol voor de overwinning. Dit resulteerde in genoeg kansen. Zo raakte Bornerbroek tweemaal de paal en raakte Mariënheem de paal en lat. Trainer Sander Brinkman vond zijn ploeg de licht bovenliggende partij, maar het was Bornerbroek dat op voorsprong kwam. De ruststand was dan ook 0-1.

De tweede helft zette Mariënheem druk met alles wat het wat. De ploeg probeerde dit zo voetballend mogelijk te doen en dat bood perspectief. USV werd met de rug tegen de muur gezet en Mariënheem creëerde kans op kans. In de 52e minuut was het raak. Remy Velderman zette de 1-1 op het scorebord. Reden voor de thuisploeg om nog verder door te drukken. In de 80e minuut resulteerde dit in de winnende treffer. Het was wederom Remy Velderman die het net wist te vinden. De late 2-1 was tevens de eindstand.

Trainer Sander Brinkman was uitermate tevreden met het spel van zijn ploeg en de overwinning. “Vandaag hebben we tegen de één na beste ploeg uit de competitie gespeeld, want Heracles wordt kampioen. Tegen voetballende ploegen spelen we zelf beter en dat was vandaag extra duidelijk. Vooral de tweede helft hebben we Bornerbroek bij de strot gegrepen en zo dus ook verdiend gewonnen. Ik ben trots op de ploeg, want het voetbal was erg goed en we geven achterin nagenoeg niets weg. We hebben nu vier maal op rij gewonnen, dus we zitten in een goede flow. Dit was veruit onze beste wedstrijd van het seizoen”, aldus Brinkman.

Ondanks de overwinning blijft Mariënheem op de derde positie staan, omdat concurrent USV met 0-2 wist te winnen van Langeveen. Volgende week speelt Mariënheem de uitwedstrijd tegen laagvlieger Vilsteren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.