lionsclub vraagt de punten voor voedselbank

Lionsclub Raalte zamelt tot het eind van dit jaar via verschillende winkels en supermarkten in Raalte en omgeving waardepunten van Douwe Egberts in. De serviceclub verzilvert de opbrengst voor pakken DE-koffie voor de Voedselbank Raalte.

In veel gezinnen worden de bonnen uit de DE-verpakkingen koffie en thee geknipt om ze vervolgens op een stapeltje ergens in de keukenla te leggen. De Raalter Lions roept iedereen op de punten in te leveren voor het goede doel: Voedselbank Raalte. Die verstrekt binnenkort wekelijks tientallen pakketten aan gezinnen en alleenstaanden die de eindjes amper aan elkaar kunnen knopen.

De Voedselbank krijgt de levensmiddelen van supermarkten, leveranciers en producenten. “Daar zit bijna nooit koffie bij, omdat koffie erg lang houdbaar is”, vertelt Roel Kamping . Hij is met de Raalter Lionsclub aangehaakt bij de landelijke actie van Lions Nederland.

Vorig jaar zamelden de serviceclubs in totaal 41,5 miljoen DE-punten in. Omdat Douwe Egberts de opbrengst met ruim 15 procent verhoogde, konden de deelnemende Voedselbanken in totaal 100.000 pakken koffie uitdelen.

In Raalte is de inzamelingsactie deze week van start gegaan. In diverse winkels staan herkenbare verzameldozen, waarin iedereen tot en met 31 december zijn of haar Douwe Egbertspunten (liefst gebundeld en geteld) kan deponeren.

Daarna gaan de Lionsleden alle punten tellen en om deze vervolgens in te leveren bij Douwe Egberts. “We hopen dat iedereen meedoet, zodat de Voedselbank Raalte veel pakken koffie kan uitdelen. Dat geeft de Douwe Egbertspunten nog meer waarde”, besluit Kamping.

De deelnemende winkels waar de DE-punten kunnen worden ingeleverd, zijn:

Raalte-dorp: Jumbo-centrum, Jumbo-Noord, Albert Heijn, Coop en Kulturhus; Heino: Albert Heijn en Boni; Heeten: Plus Severijn; Nieuw-Heeten: Bakkerij Vree Egbers; Luttenberg Coop Alfring; Mariënheem en Broekland: Parabool.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.