Home / archiefcentraal / laag zuthem verandert in glijbaan

laag zuthem verandert in glijbaan

Dikke moddersporen op de wegen in Laag Zuthem. Zodra het begint te regenen verandert het dorp dus in een grote glijbaan. Hoe het zand op de wegen komt? Maandag zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van het plan Kleine Hagen begonnen. De hele dag rijden vrachtwagens en tractoren af en aan door het dorp.

In Laag Zuthem snappen ze al dat grondverzet niet zo goed. Hele vrachten zand worden afgevoerd. “Snap jij dat nou? Dat plan was toch zo duur, omdat er zoveel grond aangevoerd moest worden?” vraagt een dorpsbewoner terwijl er weer een zwaar voertuig voorbij rijdt. “Nu hebben ze zeker bedacht om Lierderholthuis op te hogen met onze grond.”

Ook lijkt het verbod voor zware voertuigen op de brug niet te gelden voor het werkverkeer. Dat doet er namelijk niks op het verkeersbord uit. Dat valt op te maken uit de grote zandsporen die niet alleen door het dorp, maar ook over de brug lopen.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.