Home / archiefcentraal / kop is er af van sallands crossloop circuit

kop is er af van sallands crossloop circuit

De warme wind kondigde lente aan. De dennennaalden die daarmee naar beneden kwamen zeiden dat het diep in de herfst is. Op die 2de novemberdag van 2014 liepen honderden Sallanders door de bossen van Omni Mobilea voor de eerste editie van Sallands Cross Circuit.

Een paar honderd lopers startten al vroeg voor de 10 kilometer van ‘de echter bakker Jorink Crossloop’. Vele honderden anderen deden mee aan de 1, de 2,5 of de 5 kilometer. Sommigen om te winnen, anderen voor een eigen pr, weer anderen om mee te doen. Maar allen genoten. Van het mooie parcours, van het afzien, van de aanmoedigingen, van de onderlinge gezelligheid.

Het was een prachtig parcours. Bospad, licht verend door de dikke laag humus, hier en daar diepe sporen door het grootschalige bosonderhoud dat er gepleegd wordt, heuvelachtig. De tijdlopers hadden het over een lastig parcours want “er net iets langer over gedaan dan vorig jaar”, maar “genieten” voerde de boventoon.

Het spits van Sallands Cross Circuit is er af. Lopers en loopsters hebben elkaar na een jaar weer begroet. Ze gaan elkaar de komende maanden iedere week ontmoeten. Het Crosscircuit doorkruist heel Salland. Wil je meelopen? Volgende week zondag is de Haarlebergloop. Klik hier om te zien waar de rest van de wedstrijden is. Daar kun je in de loop van de dag de uitslagen ook zien.

Lees ook

Bibliotheek Salland weer helemaal open

REGIO – Sinds maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.