klink nijland kwiek wint van dsvd

Het is Klink Nijland Kwiek weer gelukt om de punten te pakken. De tegenstander van gisteravond D.S.V.D. kon in de eerste helft nog wel aardig tegenstand bieden, maar in de tweede helft waren de Raalter dames duidelijk beter en trokken daarmee de winst naar hun toe. De Raalter ploeg won uiteindelijk ruim met 27-20, waar het met rust nog maar met 10-9 voor stond. Door deze overwinning blijven ze eerste staan in de Eerste Divisie en zijn ze thuis nog steeds ongeslagen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma.

We ontvingen een uitgebreid wedstrijdverslag van Kwiek. Dat vind je hieronder

Het is Klink Nijland Kwiek weer gelukt om de punten te pakken. De tegenstander van gisteravond D.S.V.D. kon in de eerste helft nog wel aardig tegenstand bieden, maar in de tweede helft waren de Raalter dames duidelijk beter en trokken daarmee de winst naar hun toe. De Raalter ploeg won uiteindelijk ruim met 27-20, waar het met rust nog maar met 10-9 voor stond. Door deze overwinning blijven ze eerste staan in de Eerste Divisie en zijn ze thuis nog steeds ongeslagen.

Op papier had de formatie van Arthur Langedijk veel betere kaarten, maar D.S.V.D. had vorige week nog Borhave weten te verschalken met 32-30. De ploeg uit Deuringen had Kwiek daarmee een enorme dienst bewezen, maar ze waren natuurlijk naar Raalte gekomen om in Tijenraan te stunten.

De wedstrijd kende een enorm rommelig begin. Beide ploegen kwamen maar nauwelijks tot scoren. Qua doelpunten productie leek het wel een voetbalwedstrijd, want na 10 minuten stond Kwiek met 3-0 voor. Daarna ging de strijd gelijk op. Kwiek had zichtbaar moeite met het wat rommelige spel van de Deurningse formatie van trainer coach Herman Keppels. Kwiek blonk vooral uit in het slecht afronden van de aanvallen en het was aan uitblinkster keepster Lynn Kosterink van Kwiek te danken dat Kwiek niet door de mand viel. Lynn is twee seizoenen geleden overgekomen van D.S.V.D. en keepte de wedstrijd van haar leven. Ze was heer en meester en verdedigde haar doel als een ware leeuwin.

Ook in de tweede helft kon Kwiek het gaspedaal niet vinden. Er waren weinig lichtpunten te vinden. Schutter Lisa Oosterwijk had het vizier niet op scherp staan en schoot veelvuldig over of naast. Verder werden twee prima acties van haar onterecht afgefloten, waardoor Kwiek in deze fase 2 doelpunten ontnomen werd. Dat gaf D.S.V.D. de gelegenheid Kwiek bij te benen. Tot overmaat van ramp kon Nicole Hemmink na 3 x 2 min. vertrekken. Coach Langedijk liet zijn team duidelijk merken dat het spelniveau ondermaats was. Daarop reageerden de Kwiek speelsters getergd. Lisa Oosterwijk besloot op dat moment om maar weer eens een bal knalhard achter keepster Lisanne Oude Booijink te gooien. In deze fase nam Kwiek de beslissende voorsprong om dit niet meer uit handen tegen. Met een eindstand van 27-20 won Kwiek terecht deze wedstrijd, alleen bewees het zichzelf geen dienst door enorm rommelig te spelen. Uitblinkster aan Kwiek zijde was overduidelijk keepster Lynn Kosterink. Doordat Quintus2 thuis verloor van Bevo met 25-34 staat Kwiek met 4 punten voorsprong steviger aan de leiding in de eerste divisie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma.

Dames 2 Kwiek presteren goed in de tweede divisie

In het kielzog van Dames 1 zijn de dames van Kwiek 2 ook goed bezig in de tweede divisie. Dames 2 van trainer Henk Woudstra speelden op zondag thuis tegen V en S Dames 1 uit Groningen. Met een ruststand van 16-15 leek deze wedstrijd een doelpunten festijn te worden. Kwiek kon door combinatiespel vrij gemakkelijk tot scoren komen, maar daarentegen had Kwiek nauwelijks antwoord op de afstandsschoten van Anne Wiering en Shelley de Groot van V en S.

Na de pauze schakelde Kwiek 2 een tandje bij en liep gestaag uit. Wat vooral opviel was het verrassende combinatiespel van Kwiek, waarbij de jonge Charlotte Schulten af en toe fraai werd aangespeeld en scoorde. Met een eindstand van 30-24 blijft Kwiek 2 op de tweede plaats staan in haar eerste seizoen in de tweede divisie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.