juliana32 zet marienberg te kijk

Tot aan zaterdag 22 november incasseerde de beide doelmannen, Jelle Brinks en Chris Regeling,

in negen wedstrijden maar zes tegentreffers. Juliana’32 verdubbelde afgelopen zaterdag bijna dat aantal, de teller stokte uiteindelijk bij vier doelpunten.

Mariënberg was geen schim van zichzelf, speelde voor Sinterklaas en verloor dik verdiend

met 4-0 van de ploeg uit Hengelo. De wil zal er vast zijn geweest en dat alle elf neuzen dezelfde kant op hebben gestaan twijfel ik ook niet aan maar de uitvoering op het groene veld was amper bevredigend te noemen.

Al snel kwam de thuisploeg op achterstand. Een verdekt schot ver buiten de zestien werd lichtelijk van richting veranderd en zorgde al in de zesde minuut voor een 0-1 achterstand. Die schade leek op dat moment te repareren, wij hadden nog bijna een hele wedstrijd om die vroege tegenvaller om te buigen naar iets positiefs.

Na een kleine twintig minuten waren er kleine kansjes te noteren voor ondermeer André Plaggenmars, Roy Doek en Michael Zweers. Achteraf bleken dat de enige wapenfeiten te zijn van de eerste helft, een veel te magere oogst. Wat Juliana aanraakte veranderde wel meteen in goud. Michel Demir kwam vrij voor invaller-doelman Chris Regeling te staan en schoof simpel de bal onder de Mariënberger door en tekende voor de 0-2.

In de rust werd er veel gepraat over bier. Hengelo Bier onder andere maar ook het speciale bier van de Twentse Bierbrouwerij Hengelo. Vriend en vijand waren het er wel over eens dat de mannen van trainer Mark Wagt uit andere vaatjes diende te tappen. Want als het spelbeeld van de eerste helft ook werd geprojecteerd op het tweede bedrijf werd het een zure derde helft.

De goede bedoelingen waren zeker aanwezig maar alle snode plannen konden amper drie minuten na de onderbreking alweer linea recta in de ijskast naast het alsmaar koeler wordende gerstenat. Want Juliana’32 knalde aan alle roodzwarte illusies definitief in de 48e minuut een einde. Eerst kon Regeling nog redding brengen maar in de rebound was Niek Bauhuis scherprechter, 0-3.

Néé, genieten deed je afgelopen zaterdag niet op het Westerpark. Althans als je hart roodzwart kleurt. Mariënberg had het gewoon niet. Niets lukte en de minuten tikten nu ook nog eens zo langzaam weg. De zure appel diende helemaal opgegeten te worden. Vlak voordat de goed leidende scheidsrechter Jan Mulder voor het einde blies (sommige whatappies zijn levensecht, maar dit geheel terzijde) gooide Jan-Willem Groeneveld het laatste beetje zout in de wonde.

Weer kreeg zeker één iemand pien in het dak van Hengelo, was het eerder van Hengelo Bier… Nu was het van Juliana’32 die simpel eenvoudig de punten meenamen naar de stad van Stork en Hollands Signaal.

Neuh, Mariënberg deed niet aan klantenbinding. De Goedheiligman arriveerde net voor het duel in de beide kanaaldorpen, vervolgens speelde de complete selectie voor Gulle Sinterklaas terwijl normaal gesproken alleen de zeurvitter dit mag rondom de Beerzer Bulten.

De zwarte Piet werd na afloop onder het genot van een Grolsch naar werkelijk iedereen toegeschoven…

Om maar eens een andere zinloze Pietendiscussie open te breken…..

(AD)

Opstelling: Chris Regeling, Roy Kelder, Edwin Hofsink, Jaap Hofman, Han Bouwhuis (65. BartJan Staman), Michael Zweers, Niek Noeverman (56. Daan Brinks), Roy Doek, Kevin Bolks (60. Bertin Veurink), Andre Plaggenmars, Rolf Hofsink.

Man v/d Wedstrijd: – (geen)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.