Home / archiefcentraal / jongeren ontmoetingsavond jij bent een vip

jongeren ontmoetingsavond jij bent een vip

Op de beamer draaien beelden van perfecte mensen: mooie slanke modellen en stoere knappe mannen met een wasbordje en een sexy baardje. Foto’s van zonnige vakantiebestemmingen, luxe villa’s, dure auto’s, juwelen, grote jachten. Er klinkt opzwepende muziek, als bij een modeshow. Duidelijk is: dit is de ideale buitenkant!

Iedereen heeft een plaatsje gevonden. Welkom! Tjonge, dat was even een binnenkomst! Alles perfect. Maar; kan het ook goed zijn, als je buitenkant bepaald niet perfect is? Filmpje Nick Vujicic laat je zien, dat niets onmogelijk is.

Muziek! Lian en Melanie , samen Fortunate , spelen en zingen enkele nummers, prachtig! Speeddaten! In de zaal hangen bordjes met leeftijden: 12-14 jaar, 15-17 jaar, 18- 18+ jaar. Ga in het vak waar je hoort! Dan komt er een vraag: Als je een dier zou zijn, welk dier zou dan bij je passen? Ieder draait zich om naar de rij achter hem en stelt deze vraag aan de achterbuurman of –vrouw. Vraag 2: Als je me écht zou kennen, zou je weten dat ik……Vraag 3: Als je heel eerlijk bent en in diep in je hart kijkt, kun je dan een moment noemen dat je dacht: dat zou God wel eens kunnen zijn, wat ik nu merk/ voel/ meemaak?

Daar mag ieder even over nadenken, terwijl Gerjan Pullen vertelt over de hersenbloeding die hem een aantal jaren terug overkwam. Hij ervaart alle “toevalligheden” die bijdroegen tot het redden van zijn leven niet als toevallig, maar als ingrijpen van God, die zelfs een engel stuurde. Daarna wordt het donker in de kerk. Er is alleen licht van kaarsen. Het wordt stil, helemaal stil, minuten lang. Net als het modderwater in de fles moet ook een mens stil worden om de drukte van alledag te laten bezinken. Hoor jij God in die stilte? Aan het einde van de ontmoeting krijgen we voor onderweg Goede Woorden mee. Bij het verlaten van de kerkzaal krijgt ieder een pen/stift en een papier op de rug geplakt: Jij bent een VIP! Waarom? Schrijf complimenten bij een ander op de rug.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.