jeugdsportsubsidie raalte blijft bestaan

De jeugdsportsubsidie blijft bestaan in de gemeente Raalte. Dat wordt donderdag zeer waarschijnlijk besloten door de gemeenteraad. Daarmee komt een belangrijke bezuiniging op sport te vervallen.

Tegen de voorgenomen bezuiniging op sport kwam erg veel verzet vanuit sportverenigingen. Vorige week maandag sprak kregen de verenigingen hun laatste kans om de politici op andere gedachten te brengen. Die avond lijkt succes te hebben: Vier partijen dienen donderdag een voorstel in om de jeugdsportsubsidie en sportstimulering te laten bestaan .

Onder die partijen zijn de collegepartijen CDA en Gemeentebelangen. PvdA heeft het initiatief genomen om in een politieke lobby de bezuiniging te schrappen. Ook D66 ondertekent het voorstel. “Naar verwachting doet ook Lokaal Alternatief mee,” laat Arie van der Wilt van de PvdA weten.

Overigens kan hij nog niet met zekerheid zeggen dat het voorstel de eindstreep haalt, ook al lijkt het nu dat het voorstel een grote meerderheid in de gemeenteraad heeft. “Je weet nooit wat er gebeurt tijdens een vergadering,” aldus Van der Wilt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.