Home / archiefcentraal / jan pastoor van raarhoek pronk overleden

jan pastoor van raarhoek pronk overleden

In dat kapelletje is inmiddels een herdenkingsbordje aan Jan geplaatst.

In zijn werkzame leven werkte Pronk bij de Hevea, maar had hij thuis ook een boerderij. (Daar heeft zoon Gerard nu de Flierefluiter.) Na zijn pensionering werd Pronk misdienaar bij de Kruisverheffingskerk in Raalte.

“Hij heeft 95 jaar een prachtig leven gehad”, zeggen de kinderen, “hij reed tot anderhalf jaar terug nog auto en deed bij alle kinderen van allerlei werkzaamheden. Alleen het laatste jaar was minder. Hij verbleef toen in de Hartkamp en leed aan dementie.” Dat weerhield hem er niet van vier weken geleden nog een keer op bedevaart te gaan naar Kelevaer, waar hij de zegen kreeg van hulpbisschop Woorts. “Hij leefde daar helemaal weer op, zong tijdens de missen uit volle borst mee,” aldus de familie. “En op de terugweg vroeg hij zich nog af hoe een reis naar Rome te regelen was.”

Maar zover is het niet gekomen. De familie heeft alle vrede met het overlijden van hun vader en opa. “Het is goed zo”, zeggen ze.

Lees ook

Kunst ligt voor het oprapen in Heino en Raalte

RAALTE/HEINO – De leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen de Gouden Emmer en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.