internet wegen en scholen het belangrijkst

Kwalitatief goed onderwijs, een goede bereikbaarheid van de dorpen en kernen en overal snel internet. Dat zijn de drie belangrijkste zaken volgens de aanwezigen van het eerste door D66 Olst-Wijhe georganiseerde politieke café. De drie zaken zijn volgens de aanwezigen van groot belang om de dorpen en kernen leefbaar te houden.

Afgelopen donderdag hield D66 Olst-Wijhe in de Sallandse Kamer in Wijhe haar eerste politieke café. Gastspreker was D66-wethouder Jan Engels uit Bronckhorst. Hij hield de zaal voor dat burgerparticipatie van groot belang is voor de leefbaarheid. Participatie gaat op voor alle taken van een gemeente, hield Engels de aanwezigen voor. Zonder de medewerking van initiatief¬nemers en vrijwilligers in de samenleving om samen activiteiten te ondernemen, of het nu om zorg, groen of onderwijs gaat, kan het niet meer. Volgens Engels is het aantrekkelijk maken en houden van dorpen en kernen

daarmee ook een gezamenlijke taak van inwoners en gemeente.

Tijdens het interactieve deel konden de aanwezigen samen bepalen wat zij belangrijk vinden voor Olst-Wijhe. Onderwijs, bereikbaarheid en internet scoorden daarbij het hoogst, gevolgd door duurzame leefomgeving, noaberschap en actief verenigingsleven.

Wil je meer weten over de standpunten en activiteiten van D66 in Olst-Wijhe? Surf dan naar: staging2.olst-wijhe.d66.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.