inschrijven glasvezel platteland geopend

Zestig procent van de bewoners in het buitengebied van de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe moet meedoen, anders gaat het feest niet door. Op de site van SallandGlas kun je het inschrijfformulier vinden.[/url] Wie nu niet meedoet en straks toch glasvezel wil, betaalt minimaal 4000 euro voor zijn aansluiting. En wie de 2500 euro niet zo kan ophoesten kan ook met een maandelijks bedrag van 14,75 rekenen, maximaal twintig jaar lang.

Zestig procent van de aansluitingen staat voor het werkgebied van SallandGlas is 60% van 7000 aansluitingen is ruim 4000 aansluitingen.

Op de site van SallandGlas staat een aantal voordelen voor glasvezel genoemd. Grootste voordeel is natuurlijk het snelle internet voor gewoon gebruik. Maar wat dacht je van de mogelijkheid je huis en boerderij te beveiligen met camera’s. En wat je je nu nog niet zo goed voor kunt stellen is wat er in de toekomst allemaal via internet gaat: over tien jaar is het bijvoorbeeld vermoedelijk heel gewoon een gesprekje met de huisarts te hebben zonder naar hem toe te gaan. Dat kan ook even via de computer. De ouderen van dan hebben daar geen moeite meer mee. Terwijl de ouderen van dan wel in de nieuwe wereld leven van niet zo snel meer in een verzorgingstehuis terecht komen dus hulpbehoevend thuis wonen. Nú kiezen voor een aansluiting op glasvezel lijkt dus een investering die zich in de toekomst makkelijk terug betaalt, vooral ook omdat aansluiten in de toekomst veel meer kost.

Als het met de inschrijvingen een beetje wil vlotten, zo voorspelt SallandGlas, dan kan men in het buitengebied volgend jaar de intocht van Sinterklaas via glasvezel kijken. Om dat te bevorderen worden er de komende weken bijna avond aan avond overal informatieavonden gehouden. Zie hier waar ze zijn.

Op de site van SallandGlas is niet goed te lezen hoe het verdienmodel er uit ziet. De club zelf verandert in een stichting zonder winstoogmerk. Maar tegelijk is de club geen via democratische weg gekozen orgaan. Dus hoe zijn de onderhandelingen met de glasvezelaanlegger verlopen? Hoe zijn de bedragen tot stand gekomen? Wie betaalt het verschil tussen werkelijke kosten en te betalen kosten? Is daarbij het onderste uit de kan gehaald? Op welk verdienmodel is het minimum van zestig procent aansluitingen gebaseerd? Waarom is er zo’n groot verschil tussen 2500 euro eenmalig betalen en 14,75 euro twintig jaar lang (3540 euro)? En wat verdient het bedrijf er aan dat tegen die voor hem zeer gunstige voorwaarden het glasvezelnetwerk mag uitrollen? Het zijn vragen die we bij deze voorleggen aan SallandGlas.

En lezers die nog meer vragen hebben: stel ze hieronder!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.