het salland festival is niet meer

Het Salland Festival is niet meer. Het bestuur heeft vanavond laten weten dat het financieel niet meer verantwoord is de 39ste editie voor volgend voorjaar te gaan organiseren.

Het festival raakte haar financiële grondslag kwijt toen Raalte har subsidiebeleid veranderde en alleen nieuwe evenementen in hun eerste jaren ondersteunt. Het lukte de stichting Folkloristisch Festival Raalte niet daar sponsorgeld tegenover te zetten. De stekker is er nu uitgetrokken omdat de stichting zelfs geen commissie op de been kan krijgen die sponsors gaat zoeken.

Met name de Zonnebloemafdelingen en de bijdragen van winkelcentrum De Boreel in Deventer en de Kring Raalter Werkgevers (een éénmalige gift) zorgden het laatste jaar nog voor inkomsten. Maar die inkomsten zijn zeer onzeker en daar is niet op te bouwen.

Het internationale festival heeft 38 edities gekend en had in het verleden in zowel Heino als Raalte haar eigen editie. Jaren werd het festival in een eigen feesttent op de Domineeskamp gehouden, ook de Leeren Lampe was een paar jaar thuishaven. De laatste jaren was sporthal Tijenraan de thuisbasis.

In al die jaren zijn er groepen van over de hele wereld naar Salland gereisd, vanuit alle landen in de wereld kwamen volksdansgroepen hier naar toe. En veel Raalter gastgezinnen reisden dan later eens een keer naar de mensen toe die zij een weekje thuis hadden te logeren gedurende het festival.

Voor die groep komt er nog een afsluitende feestavond en dan is het afgelopen.

In de foto-bijlage hebben we ter herinnering een heleboel foto’s van de afgelopen jaren gezet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.