Home / archiefcentraal / het is geweldig op de lemelerberg

het is geweldig op de lemelerberg

De parkeerplaats op de Lemelerberg stond zondag aan het begin van de middag helemaal propvol met auto’s. Ongeveer heel Nederland geniet dit weekend van het schitterende weer. Maar hoewel het op de Lemelerberg zoeken naar een parkeerplekje was, was het niet onaangenaam druk op de berg zelf.

Wandelaars, fietsers, groepjes motorrijders en zelfs een cabriolet (in november!) deden de berg aan. Om er alleen over heen te rijden of om er echt even te stoppen om te genieten van het moois. De Lemelerberg ligt er fantastisch mooi bij namelijk.

De paden zijn mooi droog, dus wandelen kan er hartstikke mooi. Ruiters bestijgen hun paarden om te genieten van de heidevelden en het bos.

En ook de mountainbikeroute is nog prachtig begaanbaar. Mooi droog, dus niet te glad. En omdat de route al tijden bij de mooiste routes van het land hoort, mag je als sportieve fietser je borst extra nat maken.

Prachtige kombochten, veel singletracks, stevig klimmen en sensationeel afdalen. Midden in het bos kun je zelfs nog kiezen om de ‘technische’ route te doen. Tussen de korte draaien krijg je een afsprong van enkele tientallen centimeters.

Als je vervolgens het mooie groene naaldbos uitkomt en door heidevelden rijdt, kun je even uitblazen en genieten van het uitzicht. Om vervolgens in het routedeel dat door het loofbos bij de berg loopt weer even stevig te moeten klimmen. Vergeet tijdens die klim niet te genieten van de schitterende herfstkleuren.

Want die kleuren maken de berg misschien wel op zijn allermooist.

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.