heino neemt drie punten mee naar huis

Heino heeft vanmiddag een knappe prestatie neergezet in de 1e Klasse. De ploeg van trainer Marc Lobbert bleek de sterkste in de wedstrijd tegen Silvolde. Op Sportpark De Munsterman werd het 0-1 voor de Heinoërs.

Silvolde zou bij winst in de wedstrijd tegen VV Heino de tweede plek in de 1e Klasse bemachtigen. Toch had Heino het betere van het spel in de eerste helft en kwam het na een half uur voetballen op voorsprong. Jorik Hollewand kopte de bal uit een corner achter de Silvolde-sluitpost.

Na de rust veranderde het spelbeeld. De thuisploeg was sterker en kreeg een aantal flinke mogelijkheden om de aansluitingstreffer. Silvolde moest de wedstrijd noodgedwongen met 10 man uitspelen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kon Silvolde-verdediger Mike van Aken vroegtijdig gaan douchen. In een tijdsbestek van ongeveer 10 seconden ontving hij 2 gele kaarten van scheidsrechter Eickelmann vanwege commentaar.

Heino probeerde met man en macht de 0-1 voorsprong te behouden en loerde op een countermogelijkheid. Het verdedigende spel en het goede keeperswerk van Heino-doelman Tom Vastenavond resulteerde in een 0-1 overwinning van de Groen-Witten.

Door de overwinning van vanmiddag stijgt de promovendus van de 7e naar de 6e plaats in de 1e Klasse. Silvolde had de kans om vandaag de tweede positie te bemachtigen maar liet dit na. De ploeg van trainer Jimmy Calderwood valt buiten de top 3 en staat op een vierde plaats. Volgende week zal Heino thuis aantreden tegen Rheden die op dit moment als twaalfde genoteerd staat. Silvolde zal volgende week punten moeten pakken op aansluiting te houden met de top van de competitie. Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, de ploeg van Calderwood speelt namelijk tegen het goed draaiende Rigtersbleek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.