Home / archiefcentraal / half miljoen extra voor thuishulp in olst wijhe

half miljoen extra voor thuishulp in olst wijhe

Veel inwoners moeten straks hun hulp zelf betalen als hun indicatie afloopt. Deze inwoners staan dan ineens voor hoge kosten. Het extra geld wil de gemeente Olst-Wijhe gebruiken om een korting te kunnen geven op het tarief van de huishoudelijke hulp. De gebruikers van deze hulp betalen daardoor dan 9,50 euro per uur. De gemiddelde korting is 11,25 euro per uur. Deze korting is geldig in 2015 en 2016.

Wethouder Herman Engberink is blij met de mogelijkheid die er nu is om de overgang wat te verzachten. “Voor de gebruikers van de hulp is het goed nieuws, maar ook voor de medewerkers van De Nieuwe Zorg Thuis. Het gaat per slot van rekening ook om hun werkgelegenheid”.

De wijzigingen rondom de huishoudelijke hulp maken onderdeel uit van een grote operatie rondom de wijzigingen in de zorg. Vanaf 1 januari 2015 krijgen gemeenten in Nederland een omvangrijk takenpakket overgedragen. Gemeenten zijn vanaf dan verantwoordelijk voor bijna alle ondersteuning aan mensen die het alleen niet redden op het gebied van werk en inkomen, zorg, welzijn, opvoeding en jeugdzorg. Dit met de verwachting dat de gemeente, als de meest nabije overheid, haar inwoners beter, eerder en slimmer kan helpen tegen fors minder kosten.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.