haarman pfoeh wat een opluchting

Oud-wethouder kreeg woensdag te horen dat hij de rechtszaak van de gemeente Raalte heeft gewonnen. Aan een slepende kwestie, kwam woensdag een (mogelijk voorlopig) eind. Raalte stelde Haarman aansprakelijk voor de opruimkosten van een stortgat in een stuk grond dat de oud-wethouder verkocht had aan de gemeente.

Haarman legde ze zijn functie van wethouder neer om zich te kunnen verdedigen tegen de aantijgingen van de gemeente. Haarman heeft altijd gesteld dat hij niet heeft geweten van het stortgat en dus vond hij het ook niet terecht dat hij de opruimkosten van zo’n 200.000 euro moest betalen. Daarin volgt de rechtbank de oud-wethouder. (meer over de uitspraak hier)

“Ik wist dat de uitspraak vandaag kon komen, maar het werd het einde van de middag… Ik had het niet meer verwacht. Het overviel me gewoon,” stelt Haarman. “Maar ik heb er altijd vertrouwen in gehad.”

De rechtszaak kostte Haarman natuurlijk wel zijn baan als wethouder. En bovendien liep hij flinke imageschade op door de aantijgingen van Raalte. Toch stelt hij dat hij niet met de nek werd aangekeken op straat. “In mijn omgeving was er niemand die me er op een vervelende manier op aansprak. Ik werd zelfs veel ondersteund, dat raakte me heel diep.”

En nu de uitspraak er is, wordt Haarman overladen met felicitaties. “Veel telefoon, appjes, mailtjes, smsjes.. Je kent het wel. Er wordt echt veel meegeleefd.”

Of Haarman nog wat gaat doen met het feit dat zijn imago geschaad is en dat hij zijn functie als wethouder moest neerleggen, weet hij overigens nog niet. “Ik ga het nieuws van vandaag eerst maar eens even op me in laten werken. Daarna zien we wel verder, maar met een vervolgzaak hou ik me op dit moment absoluut nog niet bezig. Deze dag is echt een hoogtepunt, nota bene op de verjaardag van mijn zoon.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.