groot pietenfeest tijdens koopzondag raalte

In het centrum van Raalte wordt zondagmiddag, tijdens de koopzondag, een groot Pietenfeest gehouden. Ook Sinterklaas is dan regelmatig in zijn huisje aan de Marktstraat 9 te vinden. Een mooie herkansing voor degenen die niet bij de intocht in Raalte konden.

We spraken Sinterklaas kort over de intocht in Raalte. “Nog niet eerder maakte ik als Sint mee dat omstanders zo vaak applaudisseerden voor ons. Heel bijzonder. Heel veel zwarte Pieten, met een grote dosis vrolijkheid, die bij niemand de indruk wekten dat er knechten in werden gezet.”

“Gelukkig werd het na veel regen in de ochtend toch nog mooi weer,” vertelt de Sint. “Met grote voldoening kijk ik terug. Ik heb genoten van al die blije kindergezichten. Samen maakten we er een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest van. Duizenden kindertjes met ouders, opa’s en oma’s stond op het kinderplein voor De Zwaan. “

“Nadien wandelde ik met mijn Pieten ruim anderhalf uur door het centrum. Ik ontkwam er niet aan om vele handen te schudden, high five’s te geven en om zelfs even te knuffelen. De selfies waren ontelbaar, maar al met al wel veel leuke reactie op onze ongedwongen wandeling door het centrum. Ook Amerigo, die op de Grote Markt stond, kreeg veel bezoek en werd goed bedeeld. Hij kan de komende dagen de nodige wortels naar binnen werken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.