go ahead eagles stopt dubbelfunctie rosec

Go Ahead Eagles gaat daar waar beveiligingsbedrijf Rosec meerdere rollen vervult, deze beëindigen. Ook zal Rosec bij het komende duel tegen NAC niet de beveiliging in het stadion op zich nemen. Dat laat de club weten in een officiële verklaring.

Afgelopen weken ontstond er veel rumoer naar aanleiding van een voorval op de tribune met een clubman Ludwig Boosveld. Boosveld kreeg hierdoor een stadionverbod opgelegd. Go Ahead Eagles betreurt deze gang van zaken. De vele reacties die het voorval heeft opgeroepen is voor de club aanleiding gewest om een officiële verklaring af te geven. Deze verklaring heeft de instemming van de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Deventer.

Tevreden over afgelopen jaren

In die verklaring stelt Eagles tevreden te zijn over de wijze waarop de beveiligingsorganisatie de afgelopen jaren haar werk heeft verricht. De politie, het OM en de gemeente delen deze opvatting. “Al enkele jaren voert de club samen met partners een veiligheidsbeleid dat in den lande hoog wordt aangeschreven en vaak als voorbeeld dient”, stelt de club. Dat neemt echter niet weg dat Go Ahead Eagles open staat voor verbetering. “Ook in de manier waarop we met onze trouwe supporters omgaan.”

Op dinsdagavond is met een delegatie van supporters gesproken. Zij hebben aangegeven meer betrokkenheid te willen hebben bij het veiligheidsbeleid en de procedures rond stadionverboden. Go Ahead Eagles staat hier welwillend tegenover en op korte termijn wordt hier verder over doorgesproken. Eagles nodigt alle supporters uit om hieraan deel te nemen.

Ruimte voor fanatieke steun

Ook de huisregels, de interpretatie daarvan en dus ook de wijze waarop door het beveiligingsbedrijf wordt opgetreden, vormt onderwerp van gesprek. Uitgangspunt daarbij is dat er volop ruimte moet zijn om Go Ahead Eagles tijdens en rond wedstrijden fanatiek te steunen. “We zoeken samen met supporters de grenzen op van wat wel en niet kan, maar duidelijk is dat onder meer fysiek geweld, of het dreigen daarmee tegen stewards, racisme en vernieling niet kan worden geaccepteerd.”

Daar waar het beveiligingsbedrijf meerdere rollen vervult, zal Go Ahead Eagles deze beëindigen. Besluitvorming hierover vindt nog dit jaar plaats.

“Het is duidelijk dat de afspraken die gemaakt gaan worden over wat wel en niet kan, het kader is waarbinnen het beveiligingsbedrijf functioneert. Vanwege de verschillende emoties is er voor gekozen om het beveiligingsbedrijf zaterdag niet in te zetten maar wel gebruik te maken van de veiligheidscoördinator van het beveiligingsbedrijf”, valt in de verklaring te lezen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.