geslaagde kleindierenshow in ommen

Afgelopen week werd bij molen De Lelie de jaarlijkse kleindierenshow van de Ommer Konijnen- en Pluimveefokkers Vereniging OKPV gehouden. Er waren 259 dieren ingezonden in alle groepen die onder de vereniging vallen. Alle dieren werden door een deskundige jury gekeurd op raskenmerken, conditie en verzorging. Na de keuring werden de prijzen aan de winnaars uitgereikt door dierenarts Keizer.

Bij de konijnen was de hoofdprijs voor Hendriekus Poortier. Zijn Klein Zilverkonijn kreeg een Uitmuntend met 98 punten, een unieke waardering. Bij de hoenders en de dwerghoenders was Berend Klein winnaar. De fraaiste sierduif werd ingezonden door Henk Houpst en de mooiste cavia door Jan Snijder. De mooiste watervogel was een Toulousegans van de fam. Borger (combinatie Hangoren uut Loozen).

De collectieprijs met 4 dieren bij de senioren werd gewonnen Hendriekus Poortier en de collectieprijs met 3 dieren bij de jeugdleden werd gewonnen door Martijn Borger. Verder waren er nog de jeugdleden prijzen te verdelen: het mooiste konijn was van Martijn Borger, het mooiste dwerghoen van Patrick van Dam en Nick Schalen had de mooiste sierduif van de jeugd. Patrick van Dam had een paar mooie Serama’s op de tentoonstelling. Dit is een in ons land nog vrij nieuw heel klein en tam kipje.

De gemeente Ommen stelde weer een publieksprijs beschikbaar voor het meest favoriete dier van de bezoekers. Het publiek kon hiervoor tijdens de tentoonstelling een keuze maken door het invullen van een briefje. Veel bezoekers deden hier aan mee. Ook de leerlingen van verschillende schoolklassen die de show bezochten kozen hun favoriete dier. Winnaar van deze publieksprijs werd een Nederlandse Hangoordwerg(konijn) van Willem van Wijngaarden. Aan het eind van de show kwam wethouder Ko Scheele om de prijs uit te reiken. Voor foto’s en verdere informatie: zie de website van OKPV. Daar kunt u ook de catalogus vinden. staging2.okpv.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.