gemeente werkt alleen maar tegen

Pruis runt sinds 2003 een keukenzaak in Heino, de laatste jaren onder de naam KeukenXpert. “Ik wil dat bedrijf verplaatsen, maar zit met handen en voeten gebonden”, legt Pruis zijn probleem uit. Ik heb er mijn bedrijf en ik ben eigenaar van het pand. Verplaatsen kan dus alleen als ik een andere bestemming vindt, want verkopen lukt niet.” Na jaren lang soebatten is Pruis met de gemeente overheen gekomen dat hij op de plek acht starterswoningen mag bouwen. “Daar is behoefte aan, de Welstand heeft de plannen goedgekeurd, het zit nu alleen nog vast op parkeerplaatsen. Of eigenlijk op één parkeerplaats. Ik kan er voldoende plekken creëren, maar dan moet ik ze anders intekenen en als ik ze anders inteken, is er eentje te weinig.”

Pruis over de gesprekken die hij daar over voert met de gemeente: “Ik loop gewoon iedere keer tegen een muur op. En er is niet een kiertje te zien in die muur. Alles zit potdicht. Ik hoor steeds alleen maar wat er niet mag en als ik dan vraag hoe ze het wel hebben willen, zeggen ze dat ik maar een plan in moet dienen en dat ze dan wel zien wat ze er van vinden.”

Drie jaar heeft dat nu geduurd en Pruis is het zat. Zaterdagmorgen had hij alle raadsleden uitgenodigd en in elk geval CDA, LA, GB, D66 hadden daar gehoor aan gegeven, net als Plaatselijk Belang en de Winkeliersvereniging. Heino Actief was ook genodigd, maar liet verstek gaan, want die hebben over precies dit soort onderwerpen al andere gespreksrondes met de gemeente en die willen die gesprekken niet verstoren.

Van de raadsleden heeft Pruis niet te horen gekregen dat ze dat varkentje wel even gaan wassen. “Maar ik denk wel dat ik op weg ben naar het begin van een oplossing. De raadsleden hebben aangegeven dat zij ook niet snappen hoe dit steeds weer fout gaat, dus ze gaan er zeker vagen over stellen. Ze snappen dat hier een luchtje aan lijkt te zitten. Alsof de gemeente reden heeft dit plan niet vlot te trekken.”

Ook andere Heinose ondernemers zijn “de vertragende en verlammende werking” van de gemeente Raalte zat. “Heino heeft allure en uitstraling nodig, dan moet je een ondernemer ook ondersteunen in plannen die daar toe leiden. Waarom wijst de gemeente niet een ambtenaar aan die in dit soort gevallen samen met de ondernemer kijkt naar mogelijkheden, in plaats van alleen maar iedere keer aan te komen met wat er niet mag!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.