geld voor bescherming patrijzen in salland

‘Patrijs van Salland’ (waarin verschillende organisaties samenwerken om de patrijs voor het Sallandse boerenland te behouden) wil met het geld onder meer akkerranden, hagen en singels aanleggen waardoor patrijzen weer voedsel, schuil- en nestelgelegenheid vinden.

De Patrijzenstand is in Nederland en ook in Salland de afgelopen decennia drastisch afgenomen. Wanneer er niets ondernomen wordt is het hoogstwaarschijnlijk dat de patrijs, net zoals het korhoen, uit Salland verdwijnt.

Nog niet zo lang geleden was de patrijs nog een algemeen voorkomende akkervogel, maar nu is dit prachtige dier steeds minder waar te nemen. Afname van het voedselaanbod, vooral insecten voor de patrijzenkuikens, vernietiging van schuil- en nestelgelegenheden waardoor vaker verstoring en predatie, intensivering van de landbouw; het zijn allemaal redenen die bijdragen aan de achteruitgang van de patrijzenstand.

Met de bijdrage kan een begin gemaakt worden met het aanleggen van akkerranden, hagen en struweel. ‘Patrijs van Salland’ benadert landeigenaren om hierover concrete afspraken te maken.

Voor meer informatie: zie staging2.patrijsvansalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.