Home / archiefcentraal / geen lelieshow meer in lemelerveld

geen lelieshow meer in lemelerveld

Er komt volgend jaar geen Lelieshow meer in Café Reimink tijdens het Sukerbietenfeest in Lemelerveld. “Toenemende drukte/werkzaamheden van de beide organiserende leliekwekers (Schrieken en Huetink), gecombineerd met enkele andere factoren, hebben tot dat besluit geleid”, laat Michel Reimink van Café Reimink weten.

“Er wordt wel nagedacht om de lelie wellicht op een andere manier te promoten, want de reacties van de bezoekers waren de afgelopen jaren louter positief. Maar een Lelieshow zoals de afgelopen vijf jaar is verleden tijd.”

Henri Huetink: “Omdat we deze bloemenshow met maar twee bedrijven organiseren, blijkt dit toch wel een forse belasting van onze tijd te zijn. Daarnaast is de bedrijfsdrukte van één van de bedrijven, Huetink Lelies, de laatste jaren behoorlijk toegenomen vanwege de oogst van de eerstejaars plantuien. Gecombineerd met een gestaag teruglopend bezoekers aantal (de meeste mensen hebben het wel na één keer gezien), ondanks extra promotie inspanningen de laatste jaren, deed ons besluiten een punt achter de lelieshows bij Reimink te zetten.”

Heutink vervolgt: “Echter, wij als kwekers vinden het wel belangrijk om ons mooie product te laten blijven zien. Daarover wordt nagedacht. Volgend jaar willen we zeker met iets op de proppen komen om op een andere wijze het product lelie te laten zien. Wordt vervolgd dus.”

Lees ook

Restaurants bundelen krachten voor aspergetour

REGIO – Vier restaurants in de regio hebben hun krachten gebundeld voor een aspergetour. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.