geen bewijs dat hakselaar fietser doodreed

Het staat niet vast dat de chauffeur van een maïshakselaar vorig jaar oktober in Lettele een 65-jarige fietser uit Bathmen geen voorrang verleende, waarna een dodelijke ongeluk gebeurde. Dat zegt de rechtbank in Zwolle, die de man wel een boete van 500 euro oplegde omdat hij niet goed oplette.

Dat meldt RTV Oost.

Uit onderzoek is niet duidelijk geworden hoe de 65-jarige fietser uit Bathmen onder het rechter achterwiel van de grote machine terecht is gekomen. Van het ongeval op de kruising Oude Molenweg en de Holtensestraat in Lettele waren geen getuigen. Duidelijk is dat het zicht van de chauffeur belemmerd werd door de maaibalken van de hakselaar en dat een van zijn spiegels was ingeklapt.

Maar het is volgens de rechtbank niet uit te sluiten dat de fietser al gevallen was voordat hij werd overreden. Op de hakselaar zijn geen sporen gevonden die erop wijzen dat de chauffeur uit Holten de fietser geraakt heeft waardoor die ten val kwam.

De chauffeur vertelde twee weken geleden dat hij de fietser niet had gezien en ook niets had gemerkt, pas toen hij in zijn spiegel keek zag hij het dode slachtoffer liggen. Het slachtoffer was een alleenstaande man die weinig sociale contacten had. Op zijn begrafenis kwamen ook maar een paar mensen. Een vrouw uit Bathmen, bij wie de man wekelijks een kopje koffie kwam drinken, en de woningbouwvereniging betaalden de kosten van de begrafenis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.