extraatje voor minima raalte

Wie op 1 september van dit jaar maximaal 110 procent ontving, woonachtig en rechtmatig verblijvend in Nederland was en Nederlander was, kan aanspraak maken op het geld.

Een aantal inwoners met een laag inkomen krijgt de tegemoetkoming automatisch overgemaakt op hun bankrekening. Dit geldt bijvoorbeeld voor inwoners met een Wwb-, Ioaw-, Ioaz-uitkering. Zij hoeven hier niets voor te doen. Ook inwoners die in het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van een minimaregeling, bijzondere bijstand, ontvangen het extraatje automatisch begin december 2014.

Inwoners met een AOW-uitkering met aanvullende inkomensondersteuning (bijstand) krijgen de tegemoetkoming automatisch overgemaakt door de Sociale Verzekeringsbank. Ook zij hoeven hiervoor niets te doen.

Alle andere inwoners met een uitkering of laag inkomen van ten hoogste 110% van de bijstandsnorm kunnen de tegemoetkoming zelf aanvragen bij de gemeente. Het aanvraagformulier is vanaf deze week te downloaden van de gemeentelijke website. Het is ook mogelijk om telefonisch een aanvraagformulier aan te vragen. Het aanvraagformulier moet voor 31 januari 2015 zijn ingediend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.